cookie-og-privatlivspolitik
Særligt de sårbare og sjældne arter skal der gøres noget for med de urørte skove.
Særligt de sårbare og sjældne arter skal der gøres noget for med de urørte skove.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Hannenov-Ovstrupskoven bliver mere vild

Naturstyrelsen inviterer til offentlig tur i Hannenovskoven 12. januar.
30. december 2021 kl. 06:37 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING Mange af Danmarks statsskove bliver over de kommende år udlagt til urørt skov for at fremme biodiversiteten. I Østdanmark drejer det sig om al statslig skov, som er etableret før 1980. Biodiversiteten er mangfoldigheden af planter og dyr. Særligt de sårbare og sjældne arter skal der gøres noget for med de urørte skove, som gerne må "røres", bare det er til gavn for dyr og planter. Skovene bliver fremover fortsat tilgængelige for offentligheden og stier bevares. I Hannenov-Ovstrup Skov planlægges både større permanente indhegninger om skov og eng ved Tingsted Å - og små midlertidige hegn med dyr, der skal holde skoven lysåben. Der vil være adgang til indhegningerne gennem låger.

Urørt skov skal fremme biodiversiteten, men skal også rumme os mennesker. Naturstyrelsen inviterer derfor til skovvandring hvor man kan høre om arbejdet med at gå fra en produktionsskov til en mere vild skov. På turen er der plads til drøftelser af, hvordan Hannenov-Ovstrup Skov som urørt skov kan give plads til alle hensyn. Alle kan komme med sin menig.

Interesserede mødes 12. januar klokken 15 ved Egehus, Hannenovvej 22, Nykøbing F. Turen foregår udendørs så varmt tøj og støvler anbefales.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE