cookie-og-privatlivspolitik
I Jul på Falster fortæller Peter Fynbo Hansen historien om De Farende Svende, som han nu har forladt scenemæssigt, men som lever godt videre.
I Jul på Falster fortæller Peter Fynbo Hansen historien om De Farende Svende, som han nu har forladt scenemæssigt, men som lever godt videre.
Foto: Manfred Sørensen

Ugeavisen Guldborgsund

Hjulskift på skildpadde og mere

Så er Jul på Lolland-Falster på gaden igen med mange herlige historier fra den svundne tid.
21. november 2020 kl. 09:29 Af Manfred Sørensen

LOLLAND-FALSTER Så er det tid for en fast bestanddel af tiden op til julen på Sydhavsøerne. Den traditionelle julebog "Jul på Lolland-Falster" udkommer mandag den 16. november med historier fra en svunden tid.

Det er sjette gang bogen er for hele Lolland-Falster efter mange år med titlen Jul på Falster.

Årets udgave er som sædvanlig på 96 sider og prisen er er uændret 125 kroner. Den kan købes i boghandler og på alle Folketidendes lokalredaktioner. Det er nemlig som tidligere Folketidende-gruppen, der står bag udgivelsen.

I årets bog er der en palet af meget forskellige erindringshistorier. Lise Wied Kirkegård har skrevet dyrlæge Erik Eriksens erindringer. Han var kendt som manden, der skiftede hjul på en skildpadde. Historien var, at en skildpadde havde fået bidt et forben af efter nærkontakt med en krokodille i Københavns zoo.

For at den stakkels skildpadde kunne klare sig satte han simpelthen et hjul fra et kontormøbel under skildpadden. Og i takt med at skildpadden voksede blev der skiftet hjul på skildpadden, der klarede sig fint på den måde. I bogen koncentreres der om dyrlægens samarbejde med dyrehandler Krag fra Sakskøbing, der var en vigtig person i den første år for Knuthenborg safaripark.

Annonce

Lensgrevinde Charlotte Bille Brahe Knuth fra Knuthenborg er som sædvanlig en flittig bidragsyder. I år har hun naturligvis koncentreret sig om elefantens historie fra fortidens mammutter over Hannibals krigselefanter til nutidens pensionerede cirkuselefanter.


Om et liv i badmintonen

Historier fra sportens verden er der også plads til. Nina Vedsø fortæller om et liv i badminton. Hun blev meldt ind i den traditionelle storklub NBK i Nykøbing F. en time efter sin fødsel af sin far, Bent Vedsø, der var en stor skikkelse i badmintonverdenen og i øvrigt frem til sin død af flittig bidragsyder til Jul på Lolland-Falster.

Bogens redaktør, Erik Berth, ser tilbage på et liv i sportsjournalistikken og fortæller denne gang om de olympiske sommerlege i Los Angeles 1984.

Der er også en historie om en dramatisk fodboldsøndag på Amager, da Nakskov Boldklub var meget tæt på at spille sig op i landets bedste fodboldrække, men hvor målmand Ivan lykke måtte forlade banen under politibeskyttelse.


Avisfamilie

Mere fredeligt ser Kirsten Beckett, født Bork, tilbage på livet i en avisfamilie, nemlig Bork-familien, der er en stor del af Folketidendes historie.

Annonce

Der er også plads til musikken. Knud Asbjørn Rasmussen fortæller om de år hvor popklubben Honda i Sakskøbing var centrum for popmusikken i det sydlige Danmark.

Peter Fynbo Hansen fortæller også historien om de farende svende, som han nu har forladt scenemæssigt, men som lever godt videre.

Hans P.H.Jacobsen skriver en hyldest til Danmarks sydspids, Gedser.

Niels Ebbe Lollike mindes elevtiden på Øernes Andel i Nykøbing F., mens Anita Ulrik Sørensen ser på markeringen af genforeningen som den tog sig ud på Lolland-Falster.

Niels Chr. Devantier skriver om tiden som banemand.

Annonce

Og endelig er der historien om hvordan julekortet blev til med mange eksempler på hvor forskellige julekort man har fra de tidligere dage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE