cookie-og-privatlivspolitik
Stationsejerne Anders Jalkiewicz og Ghita Svan Hansen styrer de mange daglige begivenheder i Toreby Bjærgning/Bjærgning Danmark
Stationsejerne Anders Jalkiewicz og Ghita Svan Hansen styrer de mange daglige begivenheder i Toreby Bjærgning/Bjærgning Danmark
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen Guldborgsund

Hurtighed og professionalisme

I et år har det kendte redningsfirma i Toreby har nu i et år fungeret under navnet Toreby Bjærgning/Bjærgning Danmark.
03. september 2020 kl. 08:44 Af Manfred Sørensen

Annonce

TOREBY Vi skal 29 år tilbage, nemlig til 1991. Her startede Anders Jalkiewicz Sydhavsøernes Autohjælp i Grænge. Det gjorde han blandt andet med en Ford Transit ...

Allerede året efter blev firmaet en del af Dansk Autohjælp-kæden, og da firmaet i 1994 også startede med sværdbjærgning blev navnet Toreby Bjærgning tilføjet. Et navn, som man nu har taget som hovednavn. I 1996 rykker Anders Jalkiewicz og co. så til Torebyvej 16.

Under det navn kørte redningsfirmaet helt frem til 2012, hvor Dansk Autohjælp og SOS fusionerede og meget passende blev til SOS Dansk Autohjælp.

I 2017 blev den gule farve så udskiftet med rødt, idet firmaet blev en del af Redning Danmark. Men det blev kort æra.

- Det kørte ikke som vi ønskede det i et i forvejen presset og vanskeligt marked. Udgifterne var simpelthen for høje til at der kunne laves en fornuftig forretning og yde den service til vore kunder vi altid har stået for. Vi trak os ud, og siden august sidste år, altså for et år siden, er vores firma blevet til Toreby Bjærgning/Bjærgning Danmark, fortæller Anders Jalkiewicz, der er stationsejer sammen med Ghita Svan Hansen.

Annonce

Som navnet antyder er det sket i samarbejde med en række andre bjærgningstationer landet over.

- Vi er 14-15 stationer, der er med i dette samarbejde, og jeg føler vi er kommet godt fra start. Men selvom vi har fået nyt navn og er en del af et nyt samarbejde er vi stadig de samme, understreger Anders Jalkiewicz.

Dermed udfører Anders Jalkiewicz og co. de samme opgaver, som man gjort i mange år og er særdeles kendt for vidt og bredt, nemlig traditionel vejhjælp, sværbjergning af lastbiler og blokvognskørsel, Unimok fritrækninger, bjærgning af landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner, kørsel med følgebil, talevogn og TMA, dyreredning, træfældning og oprydning efter væltede træer på veje med mere. Og firmaet er i den grad kendt for sin hurtighed og professionalisme!

- Vi har altid mødt en stor loyalitet og opbakning fra vores kundekreds, der er fulgt med os og vil bruge os. Det er vi naturligvis meget taknemmelige over. Det gælder både indenfor private personvogne, vognmænd og ikke mindst landmænd samt entreprenører, understreger Anders Jalkiewicz, der har 14 redningskøretøjer og beskæftiger i alt 19 personer - henholdsvis på fuld- og deltid - og efterhånden snart 30-års erfaring i branchen.


Også værksted for alle

Blandt medarbejderne er en mekaniker i eget værksted, hvor der udover egne reparationer også tilbydes og udføres almindeligt værkstedsarbejde for alle bilejere.

Annonce

- Så bare kig forbi, lyder opfordringen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE