cookie-og-privatlivspolitik
I mandags genåbnede bibliotekerne.
I mandags genåbnede bibliotekerne.
Foto: Guldbib.dk

Ugeavisen Guldborgsund

Igen åben for udlån og aflevering

Fra i mandags er der igen åbent på bibliotekerne, men dog ikke helt som det plejer
19. maj 2020 kl. 06:17 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORGSUND I mandags genåbnede landets biblioteker. Men selvom det ikke har været muligt at komme fysisk ind på bibliotekerne, har Guldborgsundbibliotekerne stadig været åbne med mange forskellige tilbud.

- Vi gjorde det, at vi åbnede fuldt op på vores digitale tilbud. Det vil sige, at vi har mange, der læser e-bøger og bruger Filmstriben. Vi har nu i tre uger haft mulighed for bøger to-go, hvor man har kunnet få udleveret en pose bøger. Det har været taget rigtigt godt imod. Den første uge kørte det på Hovedbiblioteket, og nu kører det også på vores lokalbiblioteker, fortæller Charlotte Møller, der leder af bibliotek og borgerservice i Guldborgsund Kommune.

Har man set frem til at kunne komme til spændende foredrag eller deltage i bibliotekets klubber og cafeer har det dog lidt længere udsigter.

- Det vi ved er, at det ikke ser ud til de starter op før til august. Der er ikke noget, der ser ud til at komme med i fase to, medmindre vi får noget andet at vide her om lidt. Vi prøver til gengæld at etablere nogle digitale fællesskaber. Vores rocklytteklub prøver vi at lave digital. Og vi har lavet nogle online læseklubber, fortæller Charlotte Møller, der også kigger fremad mod et anderledes efterår.

- Det, vi så planlægger til vores efterårsarrangementer, fordi tingene er så usikre, er, at man kan gå over og lave dem online, hvis man nu ikke kan gennemføre dem med fysisk fremmøde. Eller hvis det nu viser sig, at vi ikke må være ret mange i et rum, så kan man samtidigt streame det. Det er i hver fald, hvad vi arbejder på i øjeblikket, så vi både har en plan A og en plan B.

Når bibliotekerne kan åbne fra på mandag bliver det dog ikke sammen med Borgerservice.

- Indtil videre skal det ikke genåbne sammen med bibliotekerne. Det er helt klart defineret, at det er aflevering og afhentning af bøger. Hvorvidt Borgerservice kommer til at lægge med i fase tre, må vi se når det kommer dertil, fortæller Charlotte Møller.

På Hovedbiblioteket i Nykøbing har Borgerservice været åbent som det eneste sted i kommunen. Under coronanedlukningen har borgerservice kørt på nødberedskab, hvor man i stedet har kunnet ringe ind med spørgsmål.

- Man ringer ind, så får man en snak, og hvis det viser sig, at der er et uopsætteligt behov for at adgang til hjælp i borgerservice, så borgeren fået en tid, og vi har ekspederet dem, forklarer Charlotte Møller, der dog fortæller, at der er fem-seks af den slags ekspeditioner om dagen.

- Det har været nogle, der har manglet Nem-id for at kunne søge en ydelse, som har været stået for de fleste af henvendelserne. Og så har der været nogle enkelte, der har haft behov for hjælp til indrejse eller at udfylde et skema, hvor vi ikke har kunnet hjælpe dem over telefonen, fortæller hun.

Flere af de ting, som typisk kræver fysisk fremmøde har der ikke været behov for under coronalukningen.

- Langt langt det meste har vi kunne klare via telefonen. Pas, vi laver rigtigt mange af, har vi heller ikke skulle lave lige i øjeblikket medmindre, at man har skullet på forretningsrejse eller har et uopsætteligt familieanliggende i udlandet, forklarer Charlotte Møller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce