cookie-og-privatlivspolitik
Brygmester Stephan Koepp præsenterer Krenkerups to juleøl og bryggeriets stakitflaske, der kan fyldes på bryggeriet fredag, lørdag og søndag. Også med juleøl.
Brygmester Stephan Koepp præsenterer Krenkerups to juleøl og bryggeriets stakitflaske, der kan fyldes på bryggeriet fredag, lørdag og søndag. Også med juleøl.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Juleøllet fra Krenkerup er klar

Igen i år er der brygget en traditionel juleøl og en årgangsjuleøl.
26. oktober 2020 kl. 08:38 Af Manfred Sørensen

Annonce

KRENKERUP December-måned og julen 2020 kommer jo nok ikke til at forløbe helt som den plejer med blandt andet store julefrokoster, juletræsfester og overfyldte butikker.

Men er der en ting, den altoverskyggende corona-pandemi ikke har kunnet forhindre, er det brygningen af juleøllet på Krenkerup Bryggeri.

- Igen i år har vores tyske brygmester Stephan Koepp brygget to, nemlig den traditionelle med krydderier, og en speciel kun til julen 2020, lyder det fra Louise Berling Brun, der er bryggeriets kommunikationschef.

Selv betegner Krenkerup den traditionelle juleøl som en smuk karamelfarvet øl med et fast og flot skum og en smag af hjertelig højtid. Den er let, men smagfuld, og inspireret af en typisk krydret Ale. I denne øl har vores brygmester undtagelsesvis brugt flere krydderier end de forskellige malte i øllet. Det giver en unik smag krydret af lakrids, stjerneanis, kanel og nelliker. Den overgærede øl tilsat krydderier har en frisk smag og en duft af især kanel. Den har en alkoholprocent på 6,3 og egner sig godt til julefrokosten, sildemaden og de lettere juleretter.

- På Krenkerup glæder vi os hvert år til at brygge en ny juleøl - og smage på den for første gang. Der er tale om en årgangsjuleøl efter det tyske "Reinheitsgebot" og med lidt lavere alkohol end mange andre juleøl, nemlig 4,8 procent, fortæller Louise Berling Brun.

Der er tale om en smuk lys kobberfarvet Altbier. En overgæret øl brygget ved lav temperatur efter en traditionel tysk brygmetode. Gæringen er foregået ved en lavere temperatur end man typisk ser ved overgærede øltyper, ligesom øllet lagres længere og koldt. Det giver en forfriskende juleøl, med fine frugtige noter, ligesom både malt og humle forenes i en ren tør stil med et svagt humlebid til slut.

De to juleøl har nu været i handelen i et par uger hos Krenkerups forhandlere, ligesom de - og selvfølgelig også de andre øl - kan købes ved portsalg på Krenkerup i Traktørstedets åbningstider.

- Vi oplever en stor interesse for vores to-liters stakitøl i øjeblikket og det er dejligt. Vi planlægger lidt aktiviteter med den frem mod julen, og vi håber, at det kan sikre at der også nydes juleøl fra fad på trods af en række aflyste julearrangementer, lyder det fra Louise Berling Brun.


Mange besøgende

- Vi kommer ikke udenom at corona-pandemien har haft negativ indflydelse på salget af fadøl til især restaurationer. Det gælder ikke mindst for flere af kunderne i hovedstadsområdet, hvor mange restauranter har det svært, forklarer hun.

På Krenkerup har man heldigvis haft travlt med mange besøgende, ikke blot i sommers, men også i efterårsferien.

- Vi har kunnet mærke, at der har været mange turister på Lolland-Falster. Flere af vores sommergæster har også kigget forbi i efterårsferien, har vi bemærket. Og det er da dejligt, understreger kommunikationschefen.

Traktørstedet og portsalget er åbent fredag fra klokken 14 til 18, lørdag fra klokken 12 til 18 og søndag fra klokken 12 til 16. Her kan man udover dejlig øl også nyde et Krenkerup Spise-Bræt, der består af et udvalg af lækre danske specialiteter, nemlig skiveskåret Skagenskinke fra Slagter Munch, hummus fra Løgismose, bolle fra den lokale bager Pabst og osten "Gammel Knas" fra Nr. Vium Mejeri. Dertil syltede gulerødder med mere.

Og skulle man få lyst til at holde sin julefrokost på bryggeriet kan dette også lade sig gøre - også i et rum for sig selv.

Kontakt blot Krenkerup Bryggeri på telefon 5470 5485.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce