cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto: Det kan godt være hårdt at være redaktionshunde på Ugeavisen, når ens menneske arbejder hjemmefra.

2

Billeder

Modelfoto: Det kan godt være hårdt at være redaktionshunde på Ugeavisen, når ens menneske arbejder hjemmefra.
Foto: Katrine Sabroe Christensen

Ugeavisen Guldborgsund

Kæledyrene har hjulpet os

Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen.
05. juni 2020 kl. 06:38 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

DANMARK Danskerne mener i høj grad, at dyr kan hjælpe os mennesker i svære tider. 84 procent af danskerne svarer i undersøgelsen, at de mener, at dyr kan hjælpe i en svær tid som ved for eksempel skilsmisse, sygdom og død.

Det viser sig, at det også gør sig gældende under coronakrisen.

Knapt 60 procent af de danskere, der har kæledyr, har fået hjælp af deres kæledyr til at komme lettere gennem coronakrisen. I undersøgelsen lavet af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse, angiver knap 60 procent af kæledyrsejerne, at kæledyrene i høj eller nogen grad har bidraget til, at man er kommet lettere gennem krisen.

Især kvinderne mener, at kæledyrene har gjort krisen lettere at komme igennem, for her svarer 34 procent, at kæledyrene i høj grad har hjulpet dem.

- Undersøgelsen viser helt tydeligt, at dyr har stor betydning for os mennesker og kan hjælpe i en svær tid. Kæledyr bidrager uselvisk til, at vi mennesker får det bedre og at vi ikke er alene, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Motion, hygge og godt selskab. Det er noget af dét, kæledyrene har hjulpet danskerne med under coronakrisen.

Størstedelen af kæledyrsejerne angiver, at kæledyret har hjulpet dem til at få nogle hyggelige stunder og til at komme ud at motionere.

- Et kæledyr er en nær ven i en svær tid, og coronakrisen har i dén grad været udfordrende for os alle. Kæledyrene i de danske hjem har holdt os med selskab, de har opmuntret os og været der med deres gode humør, sjove indfald og behov for leg og aktivering. At gå en tur med hunden, lege med katten eller klappe kaninen kan i sig selv være helende, siger Britta Riis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce