cookie-og-privatlivspolitik
5.460 tilskuere - heraf masser af FCK-fans - var på plads i Nykøbing F. Idrætspark dengang i 1995. Det skal blive spændende at se, hvor mange det bliver til på onsdag.
5.460 tilskuere - heraf masser af FCK-fans - var på plads i Nykøbing F. Idrætspark dengang i 1995. Det skal blive spændende at se, hvor mange det bliver til på onsdag.
Foto: Arkivfoto/Folketidende

Ugeavisen Guldborgsund

Kan NFC igen drille løverne fra FCK?

Det er ikke første gang, at FCK besøger Nykøbing i forbindelse med en pokalkamp...
21. september 2021 kl. 07:00 Af Manfred Sørensen

NYKØBING For 26 år siden, nærmere betegnet onsdag 23. august 1995, var der dømt fodboldfest i Nykøbing F. Idrætspark.

De lokale helte fra Nykøbing F. Alliancen, der netop var rykket op i 2. division, skulle møde mægtige FC København fra Superligaen i DBU's Landspokalturnering.

Ikke færre end 5.460 forventningsfulde tilskuere var på plads og skabte en helt fantastisk stemning - ikke mindst, da NFA's forsvarsspiller Claus Morhagen i det 70. minut bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Euforien på lægterne var stor. Kunne den helt store sensation lykkes?

Til trods for, at NFA's målmand Henrik Rønnebro, der på dagen fyldte 41 år, spillede måske sit livs kamp, fik favoritterne ikke blot udlignet, men også scoret sejrsmålet i henholdsvis det 83. og 88. minut....

- Det var en fantastisk oplevelse. Og klart den måske største kamp for mange af os på holdet, erindrer midtbanespiller Thomas Bundgaard.

Annonce

- Hele setuppet denne skønne sensommeraften med alle de tilskuere og den store modstander. Og så eksploderede det hele, da vi kom foran, understreger Bundgaard, der nåede over 250 kampe tilsammen for B. 1901 og NFA og i sit civile job er mediekonsulent i FT Gruppen. Udover ham, de nævnte Rønnebro og Morhagen, bestod NFA-holdet også af vane som Mogens Kjeldsen, Ole Carlsen, Søren Nielsen, Tim Larsen, Henrik Kofoed og Claus Jensen. Sidstnævnte fik jo en fantastisk karriere og er nu NFC's cheftræner.

På onsdag vil Thomas Bundgaard igen være på stadion - som tilskuer, selvfølgelig. Det forstår man godt, for igen er der lagt op til en fodboldbegivenhed på Lolland-Falster. Dennegang mellem NFC og FC København - igen i DBU's Landpokalturnering, der også hedder Sydbank Pokalen, og igen i Nykøbing F. Idrætpark - også kaldet Lollands Bank Parken.

Den store klub fra hovedstaden er selvfølgelig klar favorit til at køre en sikker sejr hjem.

Men hvorfor skulle de ikke få problemer, ligesom for 26 år siden....?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE