cookie-og-privatlivspolitik
Miraklernes tid, opus 596, linoleumssnit,1989, Tønder Kunstmuseum.
Miraklernes tid, opus 596, linoleumssnit,1989, Tønder Kunstmuseum.
Foto: Kenneth Stjernegaard

Ugeavisen Guldborgsund

Katastrofer og mirakler

Ny udstilling på Fuglsang Kunstmuseum med fokus på Palle Nielsen 100 år.
26. juni 2020 kl. 09:27 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

KUNST 2020 er hundredåret for Palle Nielsen fødsel, der regnes for en af Danmarks vigtigste grafikere.

Fuglsang Kunstmuseum fejrer mesteren sommeren over med en stor udstilling "Katastrofer og mirakler. Palle Nielsen 100 år", der åbner fredag 26. juni.

Billedkunstner Palle Nielsen (1920-2000) var suveræn tegner og grafiker og enestående i sine skildringer af menneskehedens fald og altødelæggende katastrofer; Sammenstyrtede bygninger, ensomme mennesker og forladte byer fremstilles med spiddende præcision og æstetisk overskud.

Nielsens værker gennemløbes af en truende grundstemning, men iblandt de dystre scenarier findes også poetiske udtryk, hvor længsel og optimisme lever. Som for at huske os på, at mirakler også finder sted. Værkerne tager afsæt i datidens samfundsmæssige udfordringer, men fremstår samtidig tidløse, og taler lige så vel ind i vore dages konflikter. I dag handler det om flygtningestrømme, stormagternes rivalisering, frygten for klimakatastrofer og ikke mindst nu pandemier. I udstillingen vises også syv nyproducerede videoer med aktuelle stemmer, der fortolker Nielsens værker heriblandt journalist Adam Holm, kunstner John Kørner og katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce