cookie-og-privatlivspolitik
Gennem Ild & Vand er en mobil formidlingsudstilling, der handler om danske udsendte soldater, sundheds- og beredskabsfolk samt politi siden 1948.
Gennem Ild & Vand er en mobil formidlingsudstilling, der handler om danske udsendte soldater, sundheds- og beredskabsfolk samt politi siden 1948.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

Krig, kriser og katastrofer

Gennem Ild & Vand kan ses på Hovedbiblioteket frem til 11. september.
08. september 2020 kl. 15:28 Af Manfred Sørensen

NYKØBING Gennem Ild & Vand er en mobil formidlingsudstilling, der handler om danske udsendte soldater, sundheds- og beredskabsfolk samt politi siden 1948.

Gennem Ild & Vand er et projekt i regi af den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed og sætter fokus på de udsendtes missioner fra 1948 og frem til i dag - det sker gennem personlige kortfilmsfortællinger, faktuel viden og forskellige artefakter.

Og netop nu og frem til 11. september kan udstillingen opleves på Hovedbiblioteket i Nykøbing.

Udstillingen krydres onsdag 9. september af Udsendt af Danmark Live - to timer med fire veteraner fra nærområdet. Der er tale videreudvikling af formidlingsprojekt Udsendt Af Danmark, som siden 2018 har delt korte videofortællingerne fra udsendte selv.

Det er Hans Arne, Kjeld, Lene og Per, fire lokale borgere, der alle har været udsendt af Danmark, der kommer og fortæller deres personlige historie, og svarer på spørgsmål fra publikum.

Annonce

Effekten af de personlige fortællinger er stor.

- Vi har forældre der skriver; tusind tak, nu forstår jeg bedre min søn. Eller de [veteranerne] vender selv tilbage og siger; tusind tak, jeg har fået den anerkendelse, jeg har drømt om - eller som jeg ikke vidste, jeg havde behov for, fortæller projektskaber Ann-Christina Salquist.

Salquist forsætter: - Det er utroligt at opleve, hvor stor betydning det har for den enkelte, der fortæller historien, men også for alle de andre, der ser med. De personlige fortællinger gør de fjerne missioner nærværende. Vi vil gerne gøre fortællingerne endnu mere nærværende. Det er, det vi gør med Udsendt Af Danmark-LIVE.

Man er inviteret ind i et intimt rum, sammen med fire lokale veteraner og deres personlige fortællinger fra krig, kriser og katastrofer ude i verden.

Arrangementet er gratis, men tilmelding påkrævet jf. COVID-19 retningslinjer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE