cookie-og-privatlivspolitik
Radio SydhavsØerne harvalgt at skrue op på max for den danske musik i påsken.
Radio SydhavsØerne harvalgt at skrue op på max for den danske musik i påsken.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

Kun dansk musik i påsken i din lokale radio

Ved kun at spille dansk musik, vil alle de penge Radio Sydhavsøerne betaler i musikafgift gå til danske artister.
01. april 2021 kl. 09:02 Af Manfred Sørensen

NYKØBING Som mange andre har de danske musikere også en svær tid nu, hvor deres koncerter er aflyst, og levebrødet taget fra dem. Selv om samfundet nu åbner mere op, så er der stadig lange udsigter til at vi kan mødes ved koncerter. Der har været mange kreative tiltag med drive in koncerter og koncerter på nettet. Men realiteten er, at det langt fra er nok til at de danske musikere kan eksistere.

- Det seneste år har lært os at vise samfundssind og stå sammen. Derfor har vi på Radio SydhavsØerne spillet væsentligt mere dansk musik end normalt og har nu valgt at skrue op på max for den danske musik i påsken, hvor vi i fem døgn kun spiller dansk musik, lyder det fra radiochef Anders Brønholt.

Udvælgelsen af alle de fantastiske danske sange, der kan spilles, er i gang. Udgangspunktet er de sange der igennem tiden er spillet på Radio SydhavsØerne og gælder også de danske sange der synges på engelsk. Man skal forvente, at høre den musik som Radio SydhavsØerne er kendt for.

- Hvis vi kun holdte os til de danske sange, der er sunget på dansk og som har været spillet i fast rotation behøvede radioen ikke at spille den samme sang to gange for kun at spille dansk musik i fem døgn. Radioen har valgt også at tage dansk musik, sunget på engelsk med for ikke at udelukke den del af den store danske musikskat, fortæller Anders Brønholt, og fortsætter:

Koda og Gramex opkræver penge for brug af musik der spilles offentligt. Dette kan være musik spillet ved alt fra et modeshow, i butikker, koncerter til radiostationer. De sørger for, at pengene sendes videre til de musikere og kunstnere, der har skabt musikken. Det gælder både dem, der skriver og komponerer musikken, dem der indspiller musikken samt pladeselskaber og musikforlag. Ved kun at spille dansk musik, vil alle de penge Radio Sydhavsøerne betaler i musikafgift gå til danske artister.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE