cookie-og-privatlivspolitik
I knap 20 år har Jes Jonigk været en glad formand butikkerne i latinerkvarteret.

2

Billeder

I knap 20 år har Jes Jonigk været en glad formand butikkerne i latinerkvarteret.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

Latinerkvarteret trækker folk til

Gademaleri og vindspiraler appellerer til den indre fotograf.
26. juli 2021 kl. 08:37 Af Manfred Sørensen

NYKØBING Når der på fredag er late night i Nykøbing kan man være helt sikker på, at mange vil nyde at gå gennem byens ældste gågademiljø, som primært tegnes af Store Kirkestræde men som også rummer en del af Hollands Gaard, Rådhusstræde og Lille Kirkestræde. Populært kaldet latinerkvarteret. Områdets fælles aktiviteter tegnes af en uformel forening, som indehaveren af Marius Mortensens Eftf. Jes Jonigk har været formand for i knap 20 år, og hvor Lisbet Jensen styrer finanserne.

- Vi kan rigtig se, at der kommer mange i området, specielt efter at vi har fået malet Store Kirkestræde og sat spiraler op. Der bliver fotograferet rigtig meget. Forretningerne sælger spiralerne, og dem er turisterne vilde med. Mange fortæller, at de aldrig har set sådan nogle før, fortæller Jes Jonigk.

Hvilket aktiviteter, der skal foretages i løbet af året, bliver drøftet på fire til fem årlige møder.

- Derefter er der et lille udvalg, der arbejder videre med opgaverne, siger Jes Jonigk.
En af de tilbagevendende opgaver er julebelysning, som er anderledes end i resten af byen.

- Store Kirkestræde har haft sin egen belysning helt tilbage til dengang, man dannede sin egen forening, Store Kirkestræde foreningen, fordi man var utilfreds med den eksisterende forening for byens handlende, og det har vi stadigvæk, slår Jes Jonigk fast.

Annonce

Gennem de senere år har latinerkvarteret været præget af meldinger om byfornyelse, der skal skabe en større sammenhæng mellem gaderne i bymidten.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ser frem til en ny belægning. Store Kirkestræde har den ældste belægning i byen, men det ser ud til, at tidshorisonten er fire til fem år, siger formanden, der samtidig undrer sig over, at kommunen har valgt at renovere springvandet i Hollands Gaard midt i den bedste ferietid.

- Der har været snakket om det springvand siden februar, og så sker der først noget nu i turistsæsonen. Det kan kommunen ikke være bekendt, lyder det fra latinerkvarterets formand.

Selv om butikkerne i området står sammen, er der dog ingen fælles rød tråd i forbindelse med late night.

- Det er lidt svært i år, siger Jes Jonigk og peger på det gennemgående ord, corona.

Annonce

- De enkelte butikker vurderer selv i hvilket omfang, de vil være med. For vore vedkommende vil vi gøre, som vi plejer nemlig dele ud af smagsprøver. Vi plejer at skænke mellem 300 til 500 glas ud på sådan en aften, siger Jes Jonigk.

I forbindelse med late night er Slotsgade fra Rosenvænget og Langgade lukket for trafik fra klokken 17 til 21.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE