cookie-og-privatlivspolitik
Tag gerne en snak med naboen, inden du går amok i julelys.
Tag gerne en snak med naboen, inden du går amok i julelys.
Foto: Shutterstock

Ugeavisen Guldborgsund

Lysshow hos naboen: Er det ok eller ikke?

Julen nærmer sig med hastige skridt. Det betyder også, at mange begynder at finde lyskæderne frem.
02. december 2020 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

DANMARK Vi kender det alle sammen. Der er som regel et hus i nabolaget, hvor julebelysningen har fået en tand mere på humørskalaen end hos gennemsnittet.

Nogle steder sprænger det måske endda skalaen, og man forestiller sig en elmåler, der drejer rundt som klingen på en vinkelsliber. Men hvor går grænsen egentlig?

Hvornår bliver det for meget?

- Det svarer lidt til, at én romkugle smager godt, to gør måske også. Og tre. Men på et tidspunkt smager de ikke ret godt længere, siger Thomas Jacobsen, markedsdirektør i RealMæglerne.

Området er lidt en gråzone, så derfor giver han også ét grundlæggende råd til boligejerne, inden julens lysshows for alvor folder sig ud:

- Som stor, landsdækkende ejendomsmæglerkæde er vi dagligt i dialog med boligejere og kommende boligejere i hele Danmark. Et godt råd, som altid har virket, er: "Sørg for at opbygge et godt naboskab". På den måde undgår man at havne i situationer, hvor man er til gene for hinanden. Ganske enkelt, fordi man kender hinanden godt, fortæller han.

Dog er der bestemmelser i lovgivningen, som i grelle tilfælde kan tages i brug. Det drejer sig om paragraf 6 D i Byggeloven.

Men selv dette kan være lidt uklart at vurdere ud fra, for hvornår virker en belysning for eksempel skæmmende?

For at undgå nabokonflikter foreslår han, at man - uanset hvad - taler med naboen, inden man kaster sig ud i større julebelysninger ved boligen.

-  Det kan virke provokerende, hvis man bare gør det. Og her taler vi selvfølgelig ikke om en enkelt lyskæde, men hvis det er mere end det, siger Thomas Jacobsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce