cookie-og-privatlivspolitik
Foruden centerleder Kristian Hjort er der tre ansatte ungerådgivere og ti frivillige i Headspace Lolland-Falster, der har til hus i Nykøbing og Nakskov.
Foruden centerleder Kristian Hjort er der tre ansatte ungerådgivere og ti frivillige i Headspace Lolland-Falster, der har til hus i Nykøbing og Nakskov.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Mange unge søger hjælp

Headspace ungetilbud har haft travlt, siden det åbnede sidste forår.
10. januar 2022 kl. 11:08 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Håndtering af hverdagen, konflikt med venner og/eller familie og "identitet og selvværd: hvem er jeg, og hvad kan jeg".

Sådan lyder de tre udfordringer, flest unge har søgt om hjælp til hos Headspace, der sidste forår åbnede dørene i Dronningensgade 10B i Nykøbing.

Ungetilbuddet, der nu findes i 25 byer landet over, har haft nok at se til siden da, fortæller centerchef for Headspace Lolland-Falster Kristian Hjorth.

- Især i december havde vi travlt, så vi har gennemført op mod 150 samtaler, siger han, der også leder Headspace i Nakskov.

Ti frivillige og tre ansatte ungerådgivere står klar de to steder til at hjælpe unge mellem 12 og 25 år, der har ondt i tilværelsen.

Annonce

Uddannelse, spiseforstyrrelse og kærestesorger er andre ting, der fylder meget hos de unge. Headspace, der er finansieret blandt andet af midler fra Hempel Fonden, har derfor ramt lige ned i et uopfyldt behov, mener Kristian Hjorth.

- Vi synes selv, at det giver så meget mening, og det giver kommunens fremskudte medarbejdere også udtryk for, siger han, der er glad for det gode samarbejde med både kommunen og andre aktører:

- Vi deler lokaler med Natteravnene, og det er rigtigt fint, at de, hvis de i nattelivet møder unge med problemer, kan sige til dem, at de kan komme forbi os til en snak en dag.

Nogle unge kommer enkelte gange, andre længere tid, og nogle kommer efter aftale, mens andre kommer ind fra gaden. Det sidste sker især, når Headspace har været ude og fortælle om sit arbejde på skoler eller ungdomsuddannelser.

Desuden tilbydes der nu samtaler via video, fortæller Kristian Hjorth, der gerne ser flere frivillige kræfter på holdet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE