cookie-og-privatlivspolitik
NFH's pokaltriumf i Esbjerg i slutningen af 2018 skyldtes ikke mindst den fantastiske støtte pigerne fik fra de mange medrejsende NFH-supportere. De er klar igen på lørdag.
NFH's pokaltriumf i Esbjerg i slutningen af 2018 skyldtes ikke mindst den fantastiske støtte pigerne fik fra de mange medrejsende NFH-supportere. De er klar igen på lørdag.
Foto: Scanpix

Ugeavisen Guldborgsund

NFH-supportere vil indtage Fyn

Kan NFH-pigerne igen spille sig i en pokalfinale? Svar følger i morgen i Odense, hvor der er Final-4 stævne.
04. juni 2021 kl. 05:25 Af Manfred Sørensen

NYKØBING Mon ikke de fleste NFH-fans får det helt store smil på læberne, når de tænker tilbage på weekenden 29. og 30. december 2018?

Her var det nemlig, at NFH-kvinderne var blandt den kvartet, der deltog i Final 4-pokalstævnet i Blue Water Dokken i Esbjerg. De gule var helt klar outsider, men ikke desto mindre blev først Randers HK blæst ud i Vesterhavet i lørdagens semifinale med et nederlag på 37-18, hvorefter storfavoritterne fra Odense Håndbold dagen efter i finalen blev nedkæmpet af de gule med 28-26. Dermed var NFH's første pokaltriumf en kendsgerning - og det hele blot 19 måneder efter DM-guldet i 2017.

Hundredevis af NFH-supportere - heriblandt borgmester John Brædder - var dengang draget til det vestjyske for at støtte Mulle og co. fra lægterne.

Nu er cheftræner Jakob Larsen, hans assistent Kenneth "Salle" Sahlholdt og pigerne igen blandt de fire til et Final 4-stævne.

Dette finder sted i den kommende weekend i Jyske Bank Arena Fyn i Odense. Og pigerne vil igen få masser af den velkendte støtte af mindst 300 NFH-supportere, der nok skal gøre alt for, at NFH igen kan komme i pokalfinalen. Hurdlen er København Håndbold, der er modstanderen i morgendagens ene semifinale. Det er et helt åbent opgør, hvor det er umulig at udpege en favorit. Københavnerne sluttede på femtepladsen i Bambusa Kvindeligaens grundspil, hvor NFH indtog en sjetteplads - begge med 32 point. Hverken København eller NFH formåede sådan for alvor at gøre sig gældende i DM-slutspillet. Men nu har de altså begge en stor mulighed for at spille sig i en finale.

Annonce

Den anden semifinale er mellem Herning-Ikast og hjemmeholdet, favoritterne fra Odense Håndbold.

Pokalfinalen spilles så søndag, og lad os så alle trykke tommeltotterne for, at NFH er den ene part.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE