cookie-og-privatlivspolitik
Birgitte Søby fra Havmiljøvogterne og Henriette Hantsøe fra Ny Form på Marielyst ved den nye posedispenser.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Nej tak til bæreposer har givet råd til dispenser

Ny Form på Marielyst har samlet ind til opsætning af posedispenser fra Havmiljøvogterne på Marielyst Strand.
04. juni 2020 kl. 06:37 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

MARIELYST Hvis der er noget vi sætter pris på i denne landsdel, så er det rene strande. Men desværre er det ikke alle, der er lige gode til at få ryddet op efter sig efter et hyggeligt strandbesøg.

Men nu er der ingen undskyldning længere, for Ny Form har samlet ind, så der kunne blive hængt en posedispenser op ved Marielyst Strand i samarbejde med Havmiljøvogterne.

- Hver gang vores kunder har sagt nej tak til en bærepose, har vi doneret et beløb til projektet, og det har resulteret i, at der nu er blevet hængt pose-dispensere op for eksempel på Rømø, i Løkken og på Fanø - steder hvor der også er en Ny Form-butik, fortæller Henriette Hantsøe fra Ny Form på Marielyst.

Håbet er så nu, at folk, der går tur på stranden eller de der tager på stranden for at have en dejlig dag, tager en pose med sig, som så kan fyldes med skrald og tages med op til de store skraldespande, der står, hvor stranden starter.

Havmiljøvogterne har gennemført et forsøg, der viser, at en enkelt dispenser med gratis "havfaldsposer" årligt resulterer i omkring 5 tons ekstra indsamlet plastik og andet løst affald.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce