cookie-og-privatlivspolitik
Borgerne skal have højst 20 km til nærmeste tilbud om en PCR-test eller hurtigtest.
Borgerne skal have højst 20 km til nærmeste tilbud om en PCR-test eller hurtigtest.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

Nu er der færre lokale test-steder

- i Guldborgsund.
06. september 2021 kl. 15:00 Af Katrine Sabroe Christensen

SUNDHED Efterspørgslen på test for COVID-19 er faldet drastisk i Danmark i takt med, at en stor del af befolkningen er blevet færdigvaccineret.

Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed nedsat antallet af hurtigtest i hele landet.

Det betyder, at hvis du for eksempel bor i Nykøbing og ønsker en kviktest, så skal du køre til Stubbekøbing, Gedser eller Rødby. Men du kan godt stadig få klaret en PCR-test i Nykøbing.

For Region Sjælland betyder det, at den maksimale kapacitet på hurtigtest bliver reduceret fra de nuværende 39.000 til 26.000 daglige hurtigtest.

Region Sjælland opretholder fortsat princippet om, at borgerne skal have højst 20 km til nærmeste tilbud om en PCR-test eller hurtigtest.

Annonce

Der lukkes for hurtigtest i flere af de byer, hvor borgerne har adgang til PCR-test. I sommerlandet blev der oprettet ekstra tilbud i sommerferien.

Nu er feriegæsterne taget hjem, og derfor er behovet ophørt. Det samme gælder på en række små øer, hvor der har været en særlig indsats for at få alle vaccineret.

Ændringerne sker fra 30. august, med enkelte undtagelser. Der vil efterfølgende være 22 PCR-teststeder og 26 hurtigteststeder i regionen.

Du kan altid finde den nyeste information om åbne teststeder på www.coronasmitte.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE