cookie-og-privatlivspolitik
Kørelærer Brian Slothuus i den nye simulator.

2

Billeder

Kørelærer Brian Slothuus i den nye simulator.
Foto: Lars Henriksen

Ugeavisen Guldborgsund

Nyhed: Nu kan du øve digi en bil-simulator

Heine Thoregaards Køreskole tilbyder nu sine elever muligheden for at øve sig i en bilsimulator, der kan indstilles i forskellige sværhedsgrader.
15. april 2021 kl. 06:12 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING Heine Thoregaards Køreskole i Nykøbing er nu indehaver af "Krone 1", det er nemlig navnet på køreskolens nye bilsimulator. Sådan en er der kun få af i Danmark, men i vores nabolande bruges hjælpemidlet flittigt.

- Eleven sidder i en aflukket boks ved en stor skærm, hvor et kamera registrerer, om eleven drejer hovedet for at orientere sig korrekt under "kørslen". Eleven skal nøjagtigt det samme som i en rigtig bil - for eksempel finde koblingspunktet uden at gå i stå eller at huske håndbremsen. Man bliver hele tiden guidet og får at vide, hvis man laver en fejl. Den kan indstilles til alt muligt: "kravlegård", lastbil, natkørsel eller for eksempel at bakke med trailer, eller hvordan det føles at køre i påvirket tilstand. Kørelæreren kan indstille, om eleven skal for eksempel skal køre i en Polo fra 2007 eller en helt ny Tesla. De skal behandles ret forskelligt, fortæller kørelærer Brian Slothuus.

Han fortæller også, at kørsel i en simulator i 45 minutter svarer til 3-4 timer i den rigtige trafik. Det gamle lysbilledsystem bruges stadig, men hvem ved, hvad der sker i fremtiden. Måske alle elever lærer deres teori i en simulator...KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE