cookie-og-privatlivspolitik
Kirsten Wraa og hendes kollegaer i Turistinformationen i Nykøbing oplever et sandt boom i danske turister.
Kirsten Wraa og hendes kollegaer i Turistinformationen i Nykøbing oplever et sandt boom i danske turister.
Foto: Museum Lolland-Falster

Ugeavisen Guldborgsund

Oplever boom i danske turister

Trods coronakrisen har Turistinformationen i Nykøbing et lidt bedre sommerbesøgstal end sidste år.
29. juli 2020 kl. 05:31 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

NYKØBING Med 1.350 ekspeditioner har Turistinformationen i Nykøbing Falster fra 1. juli til 22. juli oplevet en fremgang på 65 ekspeditioner i forhold til samme periode sidste år. Det lyder ikke af meget, men det skal ses i relation til coronakrisen, som har vendt op og ned på alting inden for turismen i 2020.

Efter en meget voldsom tilbagegang i foråret, hvor Turistinformationen oplevede et meget stort fald i besøgene, rettede det sig op i juni måned, hvor der med 531 ekspeditioner var lidt flere end i juni 2019. De gode takter er fortsat også i juli, og derfor lyder meldingen, at Turistinformationen i Nykøbing har en lige så travl sommer som sidste år.

Det er især danskere, der på grund af coronakrisen holder ferie i Danmark, som opsøger Turistinformationen i Færgestræde.

- Vi oplever en stor stigning i danske turister sammenlignet med et mere normalt år, siger Kirsten Wraa, der til dagligt bestyrer Turistinformationen, som er indrettet i Museum Lolland-Falsters gamle Købmandsbutik i Færgestræde.

Man kan tale om et lille boom i danske turister, hvor der har været fremgang fra 231 i juni sidste år til 326 i juni i år. Indtil videre har der været 936 danskere i juli måned hvilket er flere end i hele juli måned i 2019.

Kirsten Wraa fortæller, at de danske turister især leder efter noget at opleve og steder at spise. Hun oplever også, at de efterspørger specielle oplevelser.

- Mange vil gerne have de gode lokale oplevelser anbefalet, og de vil gerne vide, hvad der er specielt og karakteristisk for Lolland-Falster, siger Kirsten Wraa.

Til gengæld er der langt færre tyske turister i Turistinformationen end normalt.


Danske hovsa-turister

Turistinformationen er en meget vigtig kanal for turisterne. Det mener Ulla Schaltz, som er direktør for Museum Lolland-Falster, der lægger lokaler til Turistinformationen. Hun er glad for, at kunne hjælpe danske hovsa-turister med at få en god ferieoplevelse på Lolland-Falster.

- Vi har en turistinformation, der er her for at betjene de mange danskere, som pludselig må holde ferie i Danmark på grund af coronakrisen. Det er vigtigt med det turismemæssige beredskab, som en turistinformation udgør, når mange danskere helt uventet skal holde ferie hjemme, siger Ulla Schaltz.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce