cookie-og-privatlivspolitik
En af rigets verdensberømte sønner er Peter Freuchen.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Otto Paludan fortæller om Den Store Peter

Otto Paludan fortæller om den berømte polarforsker Peter Freuchen fra vugge til grav.
19. oktober 2020 kl. 10:50 Af Manfred Sørensen

Annonce

HORREBY En af rigets verdensberømte sønner er Peter Freuchen, som nu til dags ikke er så kendt. Det vil skipperen på Postbåden på Nakskov Fjord, Otto Paludan, forsøge at rette op på, når han besøger Horreby Aftenhøjskole onsdag 21. oktober klokken 19 og fortæller om den berømte polarforsker fra vugge til grav.

Som formand for "Foreningen Peter Freuchen" har Otto Paludan de bedste forudsætninger for at fortælle om den farverige skikkelse Peter Freuchen, der stammer fra Nykøbing og i mange år ejede og boede på øen Enehøje i Nakskov Fjord. Ydermere er Otto Paludan kendt som en glimrende fortæller.

"Foreningen Peter Freuchen" har hjemsted i Nakskov og arbejder for at udbrede kendskabet til Peter Freuchens mangesidede liv og virke - og ikke mindst kendskabet til Grønland og arktisk forskning. Peter Freuchen er mest kendt som ekspeditionsdeltager ofte sammen med Knud Rasmussen, polarforsker, foredragsholder, journalist og forfatter.

I den mere kuriøse afdeling er han kendt for i 1956 at vinde 64.000 dollars i en amerikansk tv-quiz om emnet "De syv verdenshave" - og senere vinder han en tilsvarende quiz, "Kvit eller Dobbelt", arrangeret af Danmarks Radio. Han mistede sit ene ben efter en koldbrand under en ekspedition og måtte siden leve med et træben, hvilket begrænsede han muligheder for at deltage i ekspeditioner. Han grundlagde i 1938 den danske afdeling af Eventyrernes Klub. På Enehøje er der opstillet en bronceskulptur af en liggende Peter Freuchen udført af kunstneren Jon Kørner.

Af hensyn til gældende regler om forsamlinger i forhold til lokalets størrelse er tilmelding forud for hvert arrangement absolut nødvendig. Det kan ske til Knud Brusgaard Nielsen på 40 18 94 87 eller knud.brusgaard@gmail.com

Undervejs i højskoleaftenen er der kaffepause.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce