cookie-og-privatlivspolitik
Folderne var lige kommet, da Birgitt Bjerre ved resterne af Nykøbing Slot kunne præsentere dem for vores fotograf Flemming Keith Karlsen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

På bytur med en dronning

Det handler om slottet og Dronning Sophie i ny brochure til selvguidet tur udgivet af turistforeningen.
03. juni 2020 kl. 06:35 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING "I Dronning Sophies fodspor" er titlen på en ny historisk byguide og quiz udarbejdet og udgivet af Nykøbing Falster Turistforening.

Der er tale om en 12-siders brochure, der i tekst og fotos fortæller om det store Nykøbing Slot og enkedronning Sophie, som boede her i næsten 40 år, da hendes søn Christian den IV blev konge af Danmark. Slottet som lå på stedet, hvor der i dag er en ny bydel - Slotsbryggen - med udsigt over Guldborgsund.

- Byguiden og quizzen er på to km og tager ca. 1 time gennem Nykøbings bymidte. Brochuren er beregnet som en selvguidet tu. Den kan hentes gratis på turistkontorerne i Guldborgsund og i flere af byens forretninger fra 4. juni, ligesom den også kan udskrives fra turistforeningens hjemmeside, fortæller formand for Nykøbing Falster Turistforening, Birgitt Bjerre, der efter en rundig gennemgang af diverse historiske skrifter står bag teksten. Hele herligheden er finasieret af Guldborgsund Kommune og det grafiske arbejde er af Jess Berner Nielsen, Grafosign, og webmaster er Christian Nyborg Mortensen.

Hun mener, at det på baggrund af coronakrisen var nærliggende at udforme en historisk tur, hvor enkeltpersoner og små grupper kan guide sig selv rundt i byen. Byguiden er samtidig en quiz på 26 spørgsmål, historiske spørgsmål, og spørgsmål til detaljer på eller omkring de byrum eller bygninger, som besøges.

Birgitt Bjerre har gennem en hel del år været byguide for større grupper i Nykøbing bymidte. Men det har coronakrisen nu lavet om på. Guiden skulle være en appetitvækker til at besøge byen og lære mere om byens historie. Den skulle ikke være for lang, da der skulle være tid til at besøge byens andre aktiviteter og handelsliv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce