cookie-og-privatlivspolitik
Forestillingen "Tørskoet" med skuespiller Line Svendsen fra teatret "Du Milde Himmel" bliver vist i Gedesby Forsamlingshus.
Forestillingen "Tørskoet" med skuespiller Line Svendsen fra teatret "Du Milde Himmel" bliver vist i Gedesby Forsamlingshus.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Provins kontra storby

Gedesby Forsamlingshus danner rammen om teaterforestillingen "Tørskoet".
07. september 2020 kl. 08:25 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

GEDESBY Grådkvalte funktionærer udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Fordommene tårner sig op Men hvem ved egentlig bedst, hvor skoen trykker? Dem i provinsen eller dem i storbyerne? Og trykker skoen overhovedet? Er det en fordel eller ulempe, at ord som grødbar, havnebus og myldretid bliver skiftet ud med nye ord som reservedunk, skolebus og hønsehus?

"Tørskoet" er et sjovt, satirisk og eftertænksomt drama. Teater til tiden og som tager del i den offentlige debat om skævvridning af Danmark og om gravede grøfter mellem by og land. Er der tale om storby-selvgodhed og københavneri? Er der tale om provins-mindreværd? Stykket inddrager følelser og intentioner, og ser ofte virkeligheden med et glimt i øjet og tipper virkeligheden via en uventet indfaldsvinkel, som måske provokerer vores normale måde at tænke på.

- Emnet er relevant, og vi vil gerne i Gedser Fyrstivals kulturforening fremstille det alvorlige med det sjove og uhøjtidelige. Det siges, at latteren åbner direkte op til hjernecellernes funktionsevne. Men i hvert fald giver latter energi, livsglæde og foretagsomhed til forskel fra tristhedens modsatte virkning - at stjæle energi, lyder det fra Yvonne Halskov på vegne af Gedser Fyrstivals kulturforening

Forestillingen "Tørskoet" med skuespiller Line Svendsen fra teatret "Du Milde Himmel" bliver vist i Gedesby Forsamlingshus søndag 13. september klokken 14. Billetbestilling sker hos Yvonne Halskov, tlf. 29 87 18 87 (helst sms).

Forestillingen er arrangeret i samarbejde med Guldborgsund Kommune og har modtaget støtte fra Kulturelt Samråd.

ksaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce