cookie-og-privatlivspolitik
Huskeregel: hunden ikke må få ben, der starter med "F".
Huskeregel: hunden ikke må få ben, der starter med "F".
Foto: Alm Brand

Ugeavisen Guldborgsund

Sådan kan du skabe en sikker jul for din hund

En god huskeregel er, at hunden ikke må få ben, der starter med "F" som fugl-, fisk- eller flæskeben.
24. december 2021 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

DANMARK Ifølge Alm. Brands skadesafdeling stiger antallet af syge hunde, når julemaden kommer på bordet.

- I den søde juletid slækker vi alle lidt på kostreglerne og bliver lidt mere afslappede, og det skal der også være plads til. Men det er vigtigt, at man holder sin hund væk fra andestegen. Fed julemad giver dårlig mave, og det er ikke ualmindeligt, at hunde får akut betændelse i bugspytkirtlen efter et fedtrigt måltid, siger Maria Bitsch, skadechef for person- og specialskade i Alm. Brand.

Chokolade og andet juleslik må heller ikke stå i hundehøjde. Mørk chokolade indeholder theobromin, som er giftigt for menneskets bedste ven. Gåseskrog eller andeben er også en lækkerbisken for hunde, men benene kan sætte sig fast i halsen.

- En god huskeregel er, at hunden ikke må få ben, der starter med "F" som fugl-, fisk- eller flæskeben. Vil du give hunden noget ekstra lækkert, kan du give den et tyggeben eller godbid, siger Maria Bitsch.


En hundekold tid

- Selv om din hund er udstyret med pels, kan vintervejret stadig være hårdt for den. Sne og frost er nemlig ikke hundens bedste ven. Og særligt vejsaltet er gift for hundepoterne, siger Maria Bitsch. Også juletræet med sin pynt skal man være opmærksom på.

Annonce

- Duften af gran tiltrækker hunde, og specielt hanhunde kan finde på at tisse op ad træet. Man skal altså sørge for, at træet står stabilt, så en hundehale ikke ramme det og vælter glaskugler ned. Man skal også huske, at hunden ikke kan fordøje grannåle. Nogle hunde spiser dem gerne, mens andre er ligeglade, siger Maria Bitsch.


Gode råd:

Lad være med at give hunden fed julemad eller chokolade. Giv den i stedet en godbid, som er egnet til hunde.

Undgå saltede veje. Saltet bider i hundens poter og trænger det ind i potens revner, kan det give grimme skader. Skyl poterne grundigt efter en gåtur, og vil du være på den sikre side, kan du smøre med en tyk potesalve. Hunde med kort pels kan have glæde af et varmt dækken om vinteren, og langpelsede hunde kan have glæde af et regnslag.

Du kan med fordel også gøre hunden mere synlig i vintermørket med reflekser eller lys. Træn lyden af fyrværkeri fra videoer på YouTube.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE