cookie-og-privatlivspolitik
Et af de populære og eksklusive urmærker Emil Hansen & Søn fører er Longines. Et eksemplar sidder også på urmagerens håndled.
Et af de populære og eksklusive urmærker Emil Hansen & Søn fører er Longines. Et eksemplar sidder også på urmagerens håndled.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Ser fremad og fejrer 20 år

Urmager Flemming Hansen fejrer 20 års dag for åbningen af forretningen på sin nuværende placering. Fredag og lørdag er der procenter at hente på stort set alt i forretningen.
10. juni 2020 kl. 06:50 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

NYKØBING Søndag 14. juni er det 20 år siden, at urmager Flemming Hansen slog dørene op til sin forretning i Jernbanegade, som vi kender den i dag.

- Og det skal selvfølgelig fejres. Livet begynder så småt at vende tilbage i gågaden, og vi ser frem til nogle hyggelige jubilæumsdage fredag og lørdag. Og fredag endda til klokken 20 sammen med byens andre city-forretninger. Vi giver 20 procent rabat på alt i butikken (med få undtagelser), fortæller urmager Flemming Hansen, der bare var 27 år gammel, da han åbnede forretningen.

- Selve forretningen er jo fra 1933, og både min farfar og far har været inde over. Jeg kan tydeligt huske åbningsdagen. Jeg var super spændt, for det var en meget stor urmagerforretning på den tid. Efter kort tid begyndte vi også at forhandle smykker, og i dag vil jeg sige, de to ting fylder lige meget. For tre år siden udvidede vi butikken yderligere, så der blev plads til flere shop in shops med et internationalt udtryk fra de gode kvalitets urmærker, tilføjer han.


Rivende udvikling

Flemming Hansen fortæller, at branchen har været i en rivende udvikling. Verden er blevet lille, og blot ved et klik, kan man på nettet følge med i den sidste mode inden for ure.

- Et ur er i dag en del af påklædningen, og ofte har folk flere forskellige ure, de skifter i mellem. Det er ikke en nødvendighed - en brugsgenstand, for alle har en telefon i lommen, der viser klokken. Jeg oplever, at langt flere har en forkærlighed for mekaniske ure - samlerobjekter der bare holder. Og som kan gå i arv i generationer, hvis de bliver passet ordentligt, understreger han, og fortæller at hans eget ur er et Longines.

Han tilføjer, at Longines ligger i top 3-4 i verden af de mest lækre schweiziske ure. Det sker, at urmageren må vente et til halvandet år før udvalgte modeller lander i forretningen i Nykøbing.

Nu sigter urmageren mod at kunne fejre forretningens 100 års jubilæum i 2033, men inden da er et af målene at få en webshop op at køre.

- Så kan kunderne i ro og mag sidde og kigge på det store udvalg, vi har i forretningen, foreslår han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce