Ugeavisen Guldborgsund

Sidst Esbjerg var på besøg fik de tæsk

En ok-indsats i Viborg rakte ikke til point. I dag (og IKKE torsdag som skrevet i papiravisen) bliver opgaven ikke nemmere: De danske mestre kommer på besøg.

NYKØBING En sejr og to nederlag i tre kampe.

Det er NFH's foreløbige udbytte i Bambusa Kvindeligaen her i 2021, hvor det senest - mandag i sidste uge - blev til et nederlag på 29-31 på udebane til Viborg.

Men indsatsen i det jyske var langt hen ad vejen godkendt. De gule spillede frisk til og havde da også en føring på 12-10 et godt stykke inde i 1. halvleg. Men her gik den hidtil velsmurte angrebsmaskine desværre i stå og hjemmeholdt kunne tage en føring på 13-16 ved pausen.

Fik igen skabt spændingind i opgøret

I anden halvleg haltede NFH hele tiden efter favoritterne med en tre-fire mål.

Men ved 25-26 fik de gule kontakt og igen skabt spænding ind i opgøret. Det var desværre kun en stakket frist. Viborg bevarede overblikket og kørte sejren hjem i de sidste minutter.

Nu, det vil sige i dag klokken 19.30, komme så de danske mestre fra Team Esbjerg på besøg i Lånlet Arena. Mange vil nok mene, at Jakob Larsen og hans piger er uden chancer i det opgør.

Men, men, men. Måske kan NFH skabe en overraskelse - igen. Det gjorde holdet nemlig 7. september, da Team Esbjerg med god støtte fra det medlevende hjemmepublikum på de dengang tilladte 400 blev besejret med 28-24 i Santander Cup. Det skete efter en helt forrygende indsats ikke mindst i forsvaret.

Således havde målvogter Louise Egestorp en redningsprocent på hele 62 i 1. halvleg.

Noget lignende kræves også på torsdag, hvis der skal blive tale om spænding mod landstræner Jesper Jensens mandskab fra den store vestjyske by.

Selv om det var Team Esbjerg, der dengang forlod kampen som tabere, er det faktisk NFH, der har revanche til gode. For blot 48 timer efter den meriterende pokalsejr i Nykøbing blev NFH blæst ud af Blue Water Dokken i Esbjerg med 38-26 i Bambusa Kvindeligaen...

• Glæden og jublen var forståeligt nok stor hos blandt andet Dione Housheer og Sofie Olsen den 7. september i fjor. Det var nemlig lige lykkedes at sende favoritterne, de danske mestre fra Team Esbjerg, ud af pokalturneringen med 28-24. Foto: Anders Knudsen