Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Søger frivillige matchere

For at blive matcher skal man gennemføre Børns Voksenvenners matcheruddannelse. Foto: PR

Alle børn kan have brug for en ekstra voksen i sit liv, og det bliver snart muligt på Lolland-Falster, hvor Børns Voksenvenner opstarter aktiviteter, så snart der er fundet frivillige matchere.

LOLLAND-FALSTER Nu får børn på Lolland-Falster med brug for en ekstra voksen i deres liv snart en hjælpende hånd. Foreningen Børns Voksenvenner er i gang med at opstarte aktiviteter i både Lolland og Guldborgsund Kommune, og det er visionen, at de første vennepar skal være en realitet allerede på denne side af sommerferien.

Det er Tom Jensen, som er den lokale og frivillige drivkraft bag initiativet, og for ham giver det rigtig god mening at være med til at skabe netop sådan et tilbud.

- I hele mit liv har jeg beskæftiget mig med foreningsarbejde, både som frivillig og professionel og ofte i sammenhænge med børn og unge, så jeg har set mange eksempler på, hvor store negative konsekvenser det kan have for et ungt menneske ikke at have tilstrækkeligt mange nære voksenrelationer i sit liv.

Tom Jensen, som selv bor på Falster, vil blive tovholder for de frivillige, og samtidig vil han få en stor rolle i forhold til at rejse den økonomi, der er nødvendig for at kunne drive aktiviteterne.

- Det koster penge at opstarte og drive aktiviteter af den kvalitet, som er vores standard i Børns Voksenvenner, så derfor håber og tror vi meget på, at både de to kommuner og ikke mindst det lokale erhvervsliv og lokalsamfundet i øvrigt vil støtte os i form af medlemskaber, partnerskaber eller donationer, lyder opfordringen.

Brug din faglighedog gør en forskel

Peter Jensen, som er områdeleder i Børns Voksenvenner, er begejstret over opstarten på Lolland-Falster.

- I lang tid har vi haft et ønske om at være repræsenteret på Lolland-Falster, men nu ser det ud til at lykkes, så jeg er optimistisk, men det hele står og falder på, om Tom og jeg kan finde de frivillige matchere, forklarer han og fortsætter:

- Matcherne er de frivillige, der sætter børnene og de voksne sammen i venskaber, og det er et stort ansvar at finde den rigtige voksenven til et barn, og derfor er vores proces meget grundig og systematiseret. Som frivillig matcher har man til opgave at sikre, at venskaberne bliver skabt på det bedst mulige grundlag på baggrund af interviews og hjemmebesøg hos både voksenvenner samt børn og forældre. Desuden følger matcherne et nyetableret venskab tæt det første år og fungerer desuden som sparringspartner for forældre og voksenvenner.

For at blive matcher skal man gennemføre Børns Voksenvenners matcheruddannelse og meget gerne have en relevant børne- eller socialfaglig baggrund som for eksempel pædagog, lærer, psykolog eller socialrådgiver, som kvalificerer en til at blive hovedmatcher.

Hvis man har en anden uddannelsesbaggrund, kan man dog sagtens indgå i matcherarbejdet som medmatcher, da vores matchere altid opererer i par, fortæller Peter Jensen og slutter:

Tom Jensen og Peter Jensen håber på at kunne tilknytte mindst tre-fire matchere, som tilsammen vil udgøre et såkaldt satellitmatcherteam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil du vide mere?

Kunne du være interesseret i at blive frivillig matcher på Lolland-Falster, så kontakt Peter Jensen, områdeleder på Sjælland, på telefon. 2880 3924 eller på sjaelland@voksenven.dk.
Hvis du ønsker at støtte aktiviteterne på Lolland-Falster økonomisk i form af et medlemskab, et partnerskab eller en donation, så kontakt Tom Jensen på lolland-falster@voksenven.dk.

I Børns Voksenvenner er der er skabt venskaber siden 1990 og skaber omkring 250 venskaber om året.

Læs mere på:

www.voksenven.dk

  • For at blive matcher skal man gennemføre Børns Voksenvenners matcheruddannelse. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan