cookie-og-privatlivspolitik
Mange boliger, især sommerhuse og barndomshjem, ender med at så meget affektionsværdi, at de kan være svære at slippe.
Mange boliger, især sommerhuse og barndomshjem, ender med at så meget affektionsværdi, at de kan være svære at slippe.
Foto: Nybolig

Ugeavisen Guldborgsund

Stigende tendens: Flere boliger bliver i familien

Mere end hver tiende bolig kommer aldrig til salg, men skifter i stedet hænder inden for familien. Fra 2015 til 2020 har der været en stigning på 30 procent i boligsalg mellem familiemedlemmer.
18. oktober 2020 kl. 07:58 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

DANMARK Er du på jagt efter ny bolig, er det langt fra sikkert, at du finder den, du virkelig leder efter. For en stor del af boligerne bliver nemlig aldrig sat til salg hos en ejendomsmægler, men handles i stedet direkte mellem familiemedlemmer som en såkaldt familieoverdragelse.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev der i første halvår af 2015 overdraget 5.179 boliger mellem familiemedlemmer, mens der i første halvår af 2020 blev handlet 6.741 mellem familiemedlemmer. Det er en stigning på 30 procent, viser en analyse fra Nybolig.

- Mange boliger, især sommerhuse og barndomshjem, ender med at så meget affektionsværdi, at de kan være svære at slippe. Der knytter sig typisk dybe minder til boligen, som man ønsker at bevare i familien og give videre til næste generation, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Men det er ikke kun et spørgsmål om nostalgi, lyder det fra mæglerdirektøren.

- Man kan handle en bolig mellem familiemedlemmer til en lavere pris, end hvis den blev udbudt til højest bydende. Dermed er der mulighed for at overføre arv på lempelige skattevilkår, hvilket selvfølgelig kan være en overvejelse værd, da boligudgifter typisk er den tungeste post i privatøkonomien, siger Peter J. Mattsen.

Men ifølge Peter J. Mattsen kan det stadig være en god idé at tale med en ejendomsmægler, som kender det lokale boligmarked godt og har erfaring med boligbehov.

Ifølge Danmarks Statistik handles ca. hver tiende bolig som en familieoverdragelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce