cookie-og-privatlivspolitik
I Kragneæs kan man tage færgerne til Fejø og Femø.
I Kragneæs kan man tage færgerne til Fejø og Femø.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

Ta' gratis med færgen til vores skønne øer

Igen i år er det muligt at sejle gratis med færgerne for gående, cyklister og bilister med handicapparkeringskort.
06. juli 2021 kl. 06:56 Af Manfred Sørensen

HELE LANDET Livø, Samsø, Fejø og Femø. Det er blot nogle blandt mange af de danske øer, som blev flittigt besøgt i sommeren sidste år. Mere end én million danskere benyttede sig af tilbuddet om at komme med færgen helt gratis i juli måned.

Den mulighed får danskerne igen i dette års sommerpakke, der skal sætte skub i landets turisme- og oplevelsesøkonomi efter trænge coronanedlukninger og rejseforbud. Hele 54 færger har tilmeldt sig den lidt mere fleksible ordning i år, der giver mulighed for at tilbyde gratis færgetransport for gående, cyklister og biler med handikapparkeringskort i perioden juli, august eller september til en af de danske øer eller med én af genvejsfærgerne, der er med til at binde landet sammen.

Det har stået højt på prioriteringslisten for regeringen at gøre det attraktivt for danskere at holde ferie på blandt andet de danske øer, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

- Sidste års store succes med gratis færgerejser taler for sig selv. Det er klart, at når så mange fik så gode oplevelser og muligheder for at holde ferie i Danmark, så var det også værd at gentage muligheden - både for dem, der benyttede sig af det sidste år og ønsker at være med igen, eller for de mange som ikke fik mulighed for det dengang, siger transportminister Benny Engelbrecht og tilføjer:

- Nu forlænger vi perioden med gratis færgerejser, så operatørerne også har mulighed for at inkludere hele august og også september i tilbuddet.

Annonce

På Lolland-Falster gælder det følgende færger: Tårs-Spodsbjerg, Stubbekøbing-Bogø, Bandholm-Askø, Kragenæs-Fejø og Kragenæs-Femø.

Det skal understreges, at det for mange færgers vedkommende kun gælder på bestemte ugedage!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE