cookie-og-privatlivspolitik
Det er nemt og kan spare de danske villafamilier både penge og energi uden at man behøver at fryse.
Det er nemt og kan spare de danske villafamilier både penge og energi uden at man behøver at fryse.
Foto: Hofor

Ugeavisen Guldborgsund

Tænd langsomt for varmen

Med en ny fyringssæson i sigte er der mange penge at spare ved at følge et par simple råd og tænde langsomt op for fjernvarmeanlægget- uden at du skal gå på kompromis med komforten.
10. oktober 2020 kl. 14:12 Af Katrine Sabroe Christensen

DANMARK Har du fjernvarme i dine radiatorer, så kan du spare op mod 2.000 kr. i den kommende fyringssæson, hvis du sørger for at tænde langsomt.

For at tænde optimalt for fjernvarmen er det en god ide at skæve til temperaturerne udenfor og skrue gradvist op for sit fjernvarmeanlæg.

Det er nemt og kan spare de danske villafamilier både penge og energi.

Helt uden at man behøver at fryse eller gå på kompromis med komforten.

Faktisk vil mange slet ikke mærke en forskel - kun ved at få en mindre varmeregning.

Annonce

- Vi ser ofte, at man her i fyringssæsonens begyndelse indstiller varmeanlægget, som var det hård frost udenfor. Men det er faktisk en god ide at tænde langsomt og nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader i begyndelsen af fyringssæsonen, og så skrue gradvist op for varmen i takt med det bliver koldere udenfor, siger Emil Ziyanak fra HOFOR.


Hæv fem grader

Når kulden bider sig mere fast, i eksempelvis november, så hæver man temperaturen på anlægget fem grader mere. Og når det bliver endnu koldere længere henne på fyringssæsonen, så drejer man termostaten yderligere fem grader op.

- Ved at tænde langsomt gør du ikke blot din varmeregning mindre, du mindsker også din CO2 udledning med op til et halvt ton over de kolde måneder - og de sparede penge kan bruges på noget, der er meget sjovere end en varmeregning, afslutter Emil Ziyanak.

Når fyringssæsonen begynder igen, sætter du fremløbstemperaturen på dit fjernvarmeanlæg på 35-40 grader. Fremløbstemperaturen er temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer.

Når det bliver koldere i oktober eller november, hæver du fremløbstemperaturen 5 grader, og når kulden sætter yderligere ind senere på fyringssæsonen, hæver du med endnu 5 grader.

Annonce

Har du installeret automatik på dit fjernvarmeanlæg, skal du ikke selv justere fremløbstemperaturen manuelt, men derimod sørge for at automatikkens varmekurve er indstillet korrekt, få eventuelt hjælp fra din VVS'er.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE