cookie-og-privatlivspolitik
Underviserteamet består blandt andre af Mick Øgendahl og Henrik Lykkegaard og tidligere revy-direktør Flemming Krøll.
Underviserteamet består blandt andre af Mick Øgendahl og Henrik Lykkegaard og tidligere revy-direktør Flemming Krøll.
Foto: Guldborgsund Kommune

Ugeavisen Guldborgsund

Talentlinje søger unge talenter

Til september starter Guldborgsund Revyskole med en talentlinje for revy i Nykøbing. Her vil 12 unge i alderen 15-25 år få mulighed for at blive optaget på et nyt og unikt toårigt talentforløb.
16. april 2021 kl. 08:24 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING Nykøbing Falster Revyen har som landets næststørste revy trukket publikum fra hele landet med udsolgte forestillinger år efter år. Flemming Krøll, forhenværende og mangeårig direktør for Nykøbing Falster Revyen, vil stå i spidsen for talentlinjens nye generation af unge revytalenter.

I samarbejde med skuespillere, dansere, musikere, forfattere, stand-up'ere med flere vil Flemming Krøll og de unge være med til at skabe og forme fremtidens revy. Underviserteamet består blandt andre af erfarne og prominente navne som Mick Øgendahl og Henrik Lykkegaard.

Talentforløbet giver de unge mulighed for at arbejde intensivt og personligt udviklende med revy og scenekunst, og de vil få færdigheder, som kan bruges som et trinbræt mod en videre scenekunstnerisk karriere. Det meste af skoleåret vil de unge modtage undervisning to gange ugentligt, og hvert forår vil der være en større revyforestilling. De unge skal arbejde med de grundlæggende scenekunstfaglige discipliner med relevans for revyen, karakterarbejde, sang og dans, ligesom de vil få et teoretisk og historisk indblik i revy og scenekunst. Man kan gå på talentlinjen sideløbende med fx en ungdomsuddannelse eller et arbejde, og linjen er et scenekunstfagligt grundkursus på samme niveau som bl.a. de musikalske grundkurser, MGK.

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund, ser et projekt med lokal klangbund og national rækkevidde:

- Den første revy i Nykøbing Falster blev opført i 1912, og det er oplagt, at landets første talentlinje for revy ligger i netop Guldborgsund. Med revyskolen engagerer vi ikke blot unge mennesker i en mere end 100 år gammel lokal revytradition. Vi tror også på, at netop vores unge mennesker kan give revyen en særlig kant og aktualitet. Revyen rummer både humor og kærlighed til verden og mennesker. Men revyen er også et modigt og kompromisløst spejl af enhver tid, og revyen kan både have kritisk bid og potentiale til at forandre og vise nye veje at gå, siger Martin Lohse.

Annonce

Martin Lohse fremhæver desuden revyskolens sammenhæng til det rige og varierede kulturliv i Guldborgsund og kommunens mangeårige fokus på dannelse:

- Eleverne på revyskolen vil blive uddannet på Kulturforsyningen, hvor blandt andet Sprøjtehusteatret og Teatret Masken hører til, og det er oplagt, at den årlige revyforestilling giver anledning til samarbejder på tværs med for eksempel vores dygtige kulturaktører. I tråd med kommunens arbejde med dannelse ønsker vi med revyskolen at sætte en ambitiøs dagsorden for både fremtidens revy og talentarbejde målrettet unge i et nationalt perspektiv. Det giver god mening, at humor og kritisk bid er kerneværdier, når unge mennesker skal udvikle og udfolde deres potentialer, drømme og talent, siger Martin Lohse.

Leder af talentlinjen på Revyskolen Guldborgsund, Flemming Krøll siger:

- Jeg har personligt mere end 40 revyer bag mig, og jeg ser frem til at udfolde revyens verden sammen med de unge. For mig er essensen af revy en vidunderlig leg, der beskriver den tid, vi lever i. Mange unge mennesker kender Live fra Bremen og er fortrolige med programmets humor og satire. Revyen kan meget af det samme, og jeg er sikker på, at vi har sat et stærkt underviserteam, der sammen med de 12 unge på talentlinjen kan bringe revyen godt ind i fremtiden.

www.revyskolen.dk kan du læse mere om Guldborgsund Revyskole.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE