cookie-og-privatlivspolitik
Juleplanlægningen på Godstedlund er rykket til plan B, men Thomas Havskjær (foto) og Esbern Juhl er klar til max julehygge.
Juleplanlægningen på Godstedlund er rykket til plan B, men Thomas Havskjær (foto) og Esbern Juhl er klar til max julehygge.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Til kamp for juleglæden

Julen er hjertens fest, sådan har det altid været, men i år bliver den meget anderledes. Det har Esbern Juhl og Thomas Havskjær fra Godstedlund også måtte indse. Men...
10. november 2020 kl. 17:00 Af Katrine Sabroe Christensen

GODSTEDLUND Lørdag 14. november vil julelyset traditionen tro blive tændt på Godstedlund. I år bliver det dog noget anderledes, da lyset vil blive tændt og sendt live på Facebook. Grundet forsamlingsforbuddet er det desværre ikke muligt at forsamles i haven, som jo ellers er en tradition.

- Da meddelelsen om forsamlingsloft kom, indså vi at vores hyggelige tradition med tænding af lysgardinet og salg af julepynt, som bare er vokset og vokset år for år, pludselig ikke kunne finde sted, som vi kender den, fortæller Thomas - der var vildt beæret over at 500 gæster kom og tændte julebelysningen på Godstedlund i 2019.

- Vi måtte sætte os ned og tage plan B frem, for er der noget, vi holder af, er det julen, fortæller Esbern.

Derfor er cafeen, nu lavet om så der er god afstand imellem bordene, og julebutikken er flyttet fra de hyggelige stuer i hovedhuset og over i atelieret. Her vil der være brede gange med god plads til at gå igennem butikken. Det hele er ensrettet, hvilket skaber et naturligt flow, så folk har mulighed for at holde afstand.

- En bonus, ved at det er flyttet over i atelieret, er også, at det er kørestolsvenligt. Det hele handler jo om tryghed, og den har vi forsøgt at skabe, så godt vi kan ud fra de vilkår, der er opsat af myndighederne, forsætter Esbern.

Annonce

I år vil der så være live udsendelse via Facebook. Klokkeslættet er fortsat ukendt, men det bliver meldt ud så snart, de sidste detaljer er på plads.

Thomas fortæller:

- Vi håber, at folk har lyst til at køre en tur ud om aftenen og opleve lidt julemagi, for vi synes, at det er noget helt specielt. Når du kommer ud af skoven, om enten du kører ad vejen fra Søholt eller fra pumpestationen, kan du nemlig se lysene på Godstedlund oplyse julelandskabet flere kilometer væk. Det vil forhåbentlig skabe håb og glæde i en jul, hvor vi ikke kan mødes og glæde os sammen, som vi plejer.

Julebelysningen vil være tændt hver dag frem til 1. januar fra klokken 10 til 23.


Oplev Godstedlund i weekenden

Kommer du forbi lørdag eller søndag, har Godstedlund åbent i deres juleoutlet fra klokken 10 til 18. Thomas og Esbern håber, folk vil købe en lille ting med hjem til træet og støtte dem igennem en svær tid, da de i år ikke kan afholde julefrokoster eller selskaber.

Annonce

Cafeen og outlet holder åbent alle weekender frem til 20. december, cafeen vil fra 27. november og tre uger frem, servere stedets populære juleplatte. Denne skal dog bestilles i forvejen, grundet et begrænset antal pladser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE