cookie-og-privatlivspolitik
Bag Refrakto står lyskunstnerkollektivet Vertigo og den anmelderroste og prisvindende komponistduo Den Sorte Skole.
Bag Refrakto står lyskunstnerkollektivet Vertigo og den anmelderroste og prisvindende komponistduo Den Sorte Skole.
Foto: Stefan Dout

Ugeavisen Guldborgsund

Transformerer rummet

- i Klosterkirken i Nykøbing.
01. oktober 2021 kl. 13:00 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING På Kulturnatten fredag 1. oktober danner Klosterkirken rammen om verdenspremieren på Refrakto - et audio-visuelt værk, der transformerer kirkerummet og inviterer alle - på tværs af kulturelle skel - til en sanselig lyd- og lysoplevelse ud over det sædvanlige. Det sker af to omgange - fra klokken 19.30 til 20.30 og igen 21.30 til 22.30.

Bag Refrakto står lyskunstnerkollektivet Vertigo og den anmelderroste og prisvindende komponistduo Den Sorte Skole. Ved at sample lyde fra oprindelige stamme-ceremonier med sufi-chants, benediktinsk kormusik og klassisk arabisk vokalmusik skaber Den Sorte Skole et mix af spirituelle udtryk fra vores musikhistorie og tager os på en eventyrlig rejse gennem tid og rum. Den lydlige collage indrammes af en lysinstallation skabt med blandt andet LED-stænger, der "favner" hele kirkerummet og alle i det. Som et organisk væv forbinder lyset musikken med Klosterkirkens særegne arkitektur.

Publikum kan se frem til en storslået og uforglemmelig oplevelse, når kirkeskibet bliver både lyst og spillet op.

Den Sorte Skole og Vertigo inviterer ungegrupper fra uddannelsesinstitutioner i Guldborgsund Kommune ind i Klosterkirken i dagene op til den 1. oktober, for her at opleve deres arbejde helt tæt på. Guldborgsund Kommune håber at kunne trække mange - ikke mindst unge - til Kulturnatten 2021 og ind i Klosterkirken. Der vil i løbet af aftenen være to forestillinger, hvor der er plads til 350 personer til hver. Det er gratis at deltage og adgang foregår efter først-til-mølle princippet.

Forestillingen lader sig gøre via et tæt samarbejde mellem Guldborgsund Kommune, Nykøbing F. Sogn, Guldborgsund Ungdomsråd og Guldborgsund-bibliotekerne, der alle - sammen med Guldborgsund Billedkunstråd - har støttet arrangementet.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE