cookie-og-privatlivspolitik
Kom og oplev flere museer under samme tag - og tag med tilbage til en svunden tid på Nykøbing F. Brandmuseum.
Kom og oplev flere museer under samme tag - og tag med tilbage til en svunden tid på Nykøbing F. Brandmuseum.
Foto: Helle Lene Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Tur til "der var engang"

Oplev fire museer under samme tag i Nykøbing - brand, frisør, radio og foto.
03. juli 2021 kl. 14:00 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING Brandmuseet i Vendersgade 6 i Nykøbing er et lokalhistorisk museum med redningsvæsen som hovedemne, men derudover kan du gå på opdagelse i et frisørmuseum, radiomuseum og et fotomuseum. Det var først og fremmest en brandbil - en Triangel fra 1935, som stadig er en af hovedattraktionerne på museet, der i dag råder over seks køretøjer, mange pumper samt diverse generatorer, materielvogne, løst materiel, uniformer og meget, meget mere.

Nu man har kigget færdigt på de imponerende røde vogne, kan turen går til frisørmuseet, som ledes af Kurt Andersen.

- Min interesse for gammelt barbergrej fik jeg i min læretid som frisør. Igennem en kammerat fik jeg flere ting, som han havde arvet fra sin far, som havde haft barbersalon i Slotsgade 83 i Nykøbing F. Det er Ina Jørgensen og hendes mand Erling, der ejer museet, hvortil de har samlet alt indenfor dame og herresaloner.

Den lokale fotograf (også på Ugeavisen) Flemming Keith Karlsen, har en af Danmarks største private samlinger inden for foto udstillet på museet. Den tæller ikke mindre end 2.500 kameraer af forskellige typer, smalfilms optagere og fremvisere af forskellige mærker, samt video optagere, samt mørkekammer udstyr.

Og sidst i rækken er radiomuseet, hvor publikum kan gå på opdagelse blandt en spændende udstilling af radioer, grammofoner, fjernsyn med mere - hovedsageligt fra det danske firma B&O.

Annonce

Museet har åbent mandag til fredag fra klokken 11 til 15 og lørdag fra 10 til 12.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE