cookie-og-privatlivspolitik
Dorte Bondo (yderst til højre) føler sig tryg ved at overlade ledelsen af efterskolen til Malene Frank og Camilla Stilling, der bliver henholdsvis forstander og viceforstander.
Dorte Bondo (yderst til højre) føler sig tryg ved at overlade ledelsen af efterskolen til Malene Frank og Camilla Stilling, der bliver henholdsvis forstander og viceforstander.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Vagtskifte på Sofie Rifbjerg

Dorte Bondo stopper som forstander på efterskolen i Øster Kippinge, der tager hul på nyt byggeri for 20,5 millioner kroner.
09. februar 2019 kl. 09:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

En mindre æra på Sofie Rifbjerg Efterskole i Øster Kippinge slutter.

Forstander Dorte Bondo har nemlig valgt at træde ud af arbejdsmarkedet med udgangen af februar.

- Det har været ti rigtig gode og konstruktive år, hvor vi sammen har udviklet skolen på både det pædagogiske og bygningsmæssige område, lyder det fra Dorte Bondo, der tiltrådte for ti år siden i 2009.

Det bliver Malene Frank, der overtager den daglige ledelse som forstander, mens Camilla Stilling bliver viceforstander.

- Et rigtig godt match. Malene har mange års erfaring her på skolen og Camilla var den første lærer jeg ansatte efter min tiltræden i 2009, understreger Dorte Bondo, der nu skal bruge livet på mange andre ting.

- Et job fylder jo meget, og planen er sammen med min mand, Peter, at holde et halvt års sabbat. Og så er planen ellers at rejse og opleve noget, ligesom jeg også har mulighed for at finde tid til mine kreative sysler. Og så er der jo også børnebørnene, afslører Dorte Bondo.

Den nye ledelsesduo kan se frem til en meget spændende opgave. Skolen har nemlig modtaget hele 15,5 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond til at bygge nyt spiseareal og en bevægelsessal til skolens 92 elever og 45 medarbejdere.

Hele byggeriet er budgetteret til at koste 20,5 millioner kroner. Byggeriet skal i særlig grad skal hjælpe og guide brugeren til at opleve en udviklende og rar hverdag.

- I ansøgningen og donationen er der lagt stor vægt på, at udføre et for projekt, hvor både elever, forældre, medarbejdere og bestyrelse skal inddrages for derigennem, sammen med rådgivere og arkitekt, at finde de helt optimale løsninger for byggeri og indretning, fortæller Dorte Bondo.

Sofie Rifbjerg Efterskole er en specialefterskole, med elever der både er meget introverte og andre elever, der er mere ekstroverte. Skolen har som vision at "Være blandt Danmarks bedste specialefterskoler til individuel udvikling. Vi sætter eleven i centrum, finder potentialet og skaber tydelige resultater".

I forbindelse med vagtskiftet er torsdag 28. februar fra klokken 11 til 13 en frokostreception, hvor man kan ønske tillykke til Malene Frank og Camilla Stilling og held og lykke til Dorte Bondo.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce