cookie-og-privatlivspolitik
På rollelisten i "Erna i krig" er blandt andet Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen.
På rollelisten i "Erna i krig" er blandt andet Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

Vil redde søn fra døden

Filmatisering af Erling Jepsen-romanen "Erna i krig" har premiere på torsdag.
28. oktober 2020 kl. 16:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING Der er dansk drama på lærrædet, når biografen på Slotsbryggen torsdag byder på premiere på "Erna i krig". Filmen er samtidig nr. 2 i Biografklub Danmark sæson 2020/2021

Året er 1918. Første verdenskrig hærger ude i Europa, og Tyskland er tvunget til at indkalde alle raske mænd og unge drenge til krigstjeneste.

Heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri. Hjemme hos Erna i Bramstrup vækker det stor bekymring, da hendes godtroende søn, Kalle, bliver indkaldt til den tyske krigsmaskine.

Trods Ernas forsøg på at få sønnen kasseret indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes fra den sikre død i skyttegraven, må hun selv følge med.

Forklædt som 'menig Julius Rasmussen' drager Erna i krig.

På rollelisten er blandt andet Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen.

Filmens manuskript af Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz er baseret på Erling Jepsens populære og underfundige roman med samme titel. Henrik Ruben Genz har to gange tidligere omsat Jepsens romaner til film - i 2007 med "Frygtelig Lykkelig" og i 2012 med "Undskyld jeg forstyrrer".

Men biografen har andre ting i beddingen. Søndag 1. november klokken 13.30 er der Operabio: Verdis Rigoletto i OperaBio og torsdag 5. november klokken 20.30 Nick Cave alone at Alexandra Palace i koncerten Idiot Prayer.

- Fredag 6. november klokken 13 afvikler vi så november-måneds SeniorBio. Denne gang er der to film at vælge imellem; nemlig "Madklubben" eller "7 years of Lukas Graham", fortæller biografchef Bente Nielsen.

Billetter kan købes på hjemmesiden eller i billetsalget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce