cookie-og-privatlivspolitik
Det er også tilladt at have det sjovt under affalds-indsamlingen - men helst inden sækkene bliver fyldt.
Det er også tilladt at have det sjovt under affalds-indsamlingen - men helst inden sækkene bliver fyldt.
Foto: Pressefoto

Ugeavisen Lolland

1272 børn tager skraldet i naturen

Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. I Lolland Kommune skal 1272 børn ud i det fri for at indsamle andres efterladte skrald.
09. april 2021 kl. 08:15 Af Daniel Brøns

LOLLAND Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere om få uger trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder rundtomkring. Affaldsindsamlingen er lige om hjørnet, og i år er det med deltagelse af 1272 børn fra skoler og institutioner i Lolland Kommune.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling. På landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april - heriblandt 2.500 børn fra danske dagtilbud og skoler i Sydslesvig.

Og det er positivt mange, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

- At lærerne og pædagogerne prioriterer at sætte affald på skemaet, vidner om, at affaldsindsamling er en god måde at kombinere læring og social trivsel. På Affaldsindsamlingen lærer børnene på en konkret måde, at vi skal passe godt på naturen og miljøet, siger hun.


Tæller affaldet

Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen. I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage.

Annonce

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Ikke alene skal det afdække problemets omfang - optællingen har samtidig et pædagogisk sigte.


Hylder affaldsheltene

Når skoleelverne har været ude at samle ind, er der ikke kun spænding om, hvor meget affald de har fundet. Efter indsamlingen kan de tilmeldte skoler også kåre deres helt egen affaldshelt. Det kan f.eks. være eleven, der hjalp de andre med at slæbe, eller eleven, der skabte ekstra godt humør til indsamlingen. Merrild, der er officiel partner, giver alle tilmeldte skoler en særlig t-shirt, som de kan overrække til deres affaldshelt.


Vosne kan også

Når børnene har været i marken i løbet hverdagene, følger de voksne trop i weekenden. Lørdag d. 17. og søndag d. 18. april, når foreninger, idrætsklubber, privatpersoner m.fl. afholder lokale indsamlinger i hele landet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE