cookie-og-privatlivspolitik
Fremover kan man også tage sosu-uddannelsen i Nakskov.
Fremover kan man også tage sosu-uddannelsen i Nakskov.
Foto: Anders Knudsen/ arkiv

Ugeavisen Lolland

19 sosu-elever starter efter påske

Det forberedende forløb "Klar til SOSU" starter efter påske - såfremt der ikke kommer nye corona-restriktioner.
24. marts 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV 19 unge mennesker har siddet i venteposition siden årsskiftet, men nu ser det ud til, at deres venten snart er til ende.

- Egentlig skulle de have begyndt på et forberedende forløb til selve sosu-uddannelsen 18. januar. Det blev så udskudt til efter påske; men heldigvis ser det ud til, at planen med at begynde efter påske holder, lyder det lettet og forhåbningsfuldt fra Carsten Sørensen, uddannelsesleder ved VUC Storstrøm på Campus Nakskov.

- Hvis ellers Mette tillader det, så er vi klar til at begynde 12. april, slår han fast.

Det bliver et komprimeret forløb med to uger på skolen og muligvis praktiktid i en endnu ikke fastlagt periode. Frem til sommerferien skal de unge gennem endnu et skoleforløb; men så skulle de også være klar til at begynde på grundforløbet på sosu-uddannelsen til august.

Det er første gang, at det forberedende forløb tilbydes på Campus Nakskov, og det bliver ligeledes første gang til august, at kursister kan følge sosu-grundforløbet på Campus Nakskov.

Annonce

Når eleverne til sin tid er færdiguddannede sosu-assistenter eller sosu-hjælpere, vil de være en yderst eftertragtet arbejdskraft - primært i ældreplejen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE