cookie-og-privatlivspolitik
I Nakskov er de yngste elever i Lolland Musikskole i gang med et gratis forløb, som er et nyt tiltag i musikskolen.
I Nakskov er de yngste elever i Lolland Musikskole i gang med et gratis forløb, som er et nyt tiltag i musikskolen.
Foto: Privat

Ugeavisen Lolland

70 nye elever i Musikskolen

På kun fire dage fik utraditionelt tiltag 70 børn til at melde sig til undervisning i Lolland Musikskole.
08. september 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LOLLAND Den nye sæson er netop skudt i gang i Lolland Musikskole.

- Tilmeldingen er gået fint; men vi vil jo gerne have fat i flere af de yngste børn, så vi kan præsentere dem for alle de instrumenter, som mange af dem slet ikke ved, eksisterer, forklarer musikskoleleder Karina Fredensborg.

Derfor har medarbejdere ved Lolland Musikskole suset rundt til kommunens skoler for at fortælle om musikskolens tilbud - som en opfølgning på sommerferiens BandCamps. Med sig havde medarbejderne et tilbud, som det var svært at sige nej til, nemlig muligheden for at få et gratis forløb på Lolland Musikskole gennem en hel sæson - altså frem til sommerferien 2021.

- Det har ført til, at vi i løbet af fire dage fik hele 70 nye elever, som har meldt sig til det gratis forløb, fortæller Karina Fredensborg, som glæder sig over strømmen af nye elever.


Læren fra corona

- Selvom tilmeldingen er gået fint, mærkede vi på et tidspunkt en vis tøven. For ville undervisningen foregå i den fysiske verden eller online - som før sommerferien? Men da det blev klart, at vi igen kunne synge og spille sammen i den fysiske verden, begyndte det at gå hurtigt med tilmeldingerne, siger Karina Fredensborg og fortæller, at musikskolen har taget gode erfaringer med fra corona-tidens opstart:

- En del af vores elever havde det virkelig godt med at modtage undervisning online, så de kunne blive derhjemme. Ud fra den erfaring bliver vi ved med at tilbyde online-undervisning. Det foregår sådan, at den enkelte elev fra uge til uge kan vælge, om undervisningen skal foregå online derhjemme eller i musikskolen med fysisk fremmøde.


Stadig plan A og plan B

- Det er herligt at komme i gang igen; men opstarten er langt fra, som den plejer at være. Pandemien er jo langt fra overstået, så derfor er vi stadig nødt til at have en plan A og en plan B for alt, hvad vi foretager os, sukker Karina Fredensborg, som dog ubetinget glæder sig over, at alle kor igen synger sammen:

- Gospelkorene synger i Sankt Nikolai kirke i Nakskov og i Domkirken i Maribo, så vi kan overholde afstandsreglerne. Andre af vores kor er delt op i to. Men fælles for dem alle korene er, at de glæder sig over, at nu bruser alle stemmerne sammen igen, slutter Karina Fredensborg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce