cookie-og-privatlivspolitik
Jagtridning ved Bremersvold sidste måned. Det er Erik Aagaard Sørensen yderst til venstre på hesten Hyasint.
Jagtridning ved Bremersvold sidste måned. Det er Erik Aagaard Sørensen yderst til venstre på hesten Hyasint.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Lolland

74-årige Aagaard har redet, siden han var fem

Når der er jagtridning på Søllestedgaard på søndag, er Erik Aagaard Sørensen den ældste og mest erfarne deltager.
07. september 2021 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV I entreen i rækkehuset i udkanten af Nakskov, hvor Erik Aagaard Sørensen i dag bor sammen med sin kone gennem mere end 25 år, hænger et par smukke, sorte og langskaftede ridestøvler med snoede sølvtresser øverst på skæfterne.

Resten af rideudstyret opbevares i udhuset, og hvad yndlingshesten angår, så hedder den Hyasint og bor i en stald nede ved Fuglse, hvor Erik Aagaard Sørensen tager ned fem til seks dage om ugen for at ride på enten Hyasint eller andre af hendes staldfæller.

I dag bor Aagaard, som er det navn, Erik kendes under i hesteuniverset, ikke længere blandt heste, som han ellers har gjort i store dele af sit liv.

Men kærligheden til heste og ridning er intakt.


Jagtrytter siden 1960

Eriks far opdrættede oldenburgheste på Sjælland, og fem år gammel fik Erik sin første hest. Sin første ridehest fil han i konfirmationsgave, og som ung mand kunne han stå på ryggen af to heste i en såkaldt "ungarsk post" og lave andre cirkusagtige hestestunts.

Annonce

Siden 1960 har Aagaard været aktiv i jagtridning, hvor man efterligner en Hubertus-rævejagt - dog uden en levende ræv, som er erstattet af en rævehale på skulderen af en af de deltagende ryttere.

Næste gang Aagaard deltager i en jagtridning, er på Søllestedgaards jorder søndag 12. september.

Mellem klokken 10 og 12 kan tilskuerne opleve jagtridningen på nærmeste hold, når heste og ryttere forcerer forhindringer og suser over markerne på jagt efter den eftertragtede rævehale. Det er en publikumsvenlig sport, hvor man kan komme tæt på og se heste og ryttere i spring over de forhindringer, der er sat op i jagtridningens anledning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE