cookie-og-privatlivspolitik
46-årige Jan Martin Jørgensen står her ved et par af de busser, der blev købt ved 70-års jubilæet. Hver morgen ved 4-tiden skal de tjekkes inden dagens køreture.
46-årige Jan Martin Jørgensen står her ved et par af de busser, der blev købt ved 70-års jubilæet. Hver morgen ved 4-tiden skal de tjekkes inden dagens køreture.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

75 år med busser til hele Lolland

Familien bag Skørringe Turistbusser har fulgt udviklingen på Lolland i 75 år, hvor der er kommet færre børn på landet, men stadig mange, der vil på udflugt.
10. oktober 2020 kl. 08:45 Af Daniel Brøns

SKØRRINGE Denne artikel skulle næsten have været ledsaget at et familiefoto med fire buschauffører, men i en busvirksomhed er man jo meget på vejen, så vi møder i dag kun den ene ejer - den 46-årige Jan Martin Jørgensen, der ejer selskabet sammen med sin far - 74-årige Niels Jørgensen. Begge har de hustru med buskørekort og bor ved virksomheden i Skørringe, hvor Jan Martin Jørgensens farfar startede virksomheden i 1945.

- Dengang var det mest minibusser og taxaer, men det udviklede sig hurtigt gennem opkøb og udvikling, fortæller Jan Martin Jørgensen, der i skrivende stund har omkring 60 ansatte i virksomheden og klarer coronakrisen rimeligt godt - måske også takket være en arbejdende familie, der er vant til at stå op klokken fire om morgenen for at tjekke busserne inden dagen.

- Vi har en sund økonomi, men desværre må vi vinke farvel til Movia-rutekørslen 1. august 2021, da vi ikke genvandt udbuddet, men heldigvis følger vores chauffører med over, så vi skal ikke afskedige nogen, siger Jan Martin Jørgensen.

- Men vi er parat til at byde ind på flere opgaver, og vi har forventninger til, at der sker noget på Femern, der også får stort behov for transport, siger vognmanden, der i øvrigt selv kører rigtigt meget på landevejene, både på rutekørsel og på busture indenlands og udenlands for især Vitus Rejser og Klub FT.


Færre på landet

I årene som chauffør har tingene ikke ændret sig det helt store, vurderer Jan Martin Jørgensen, der dog oplever, at der er kommet færre og færre på landet.

Annonce

- For 20 år siden var skolebusserne jo propfyldte, mens de i dag snarere er halvtomme, så folk vil hellere bo i de større byer som Maribo og Sakskøbing, vurderer busvognmanden, der i øvrigt stadig kommer til at køre en del med børn og gymnasieelever efter sommeren 2021.

- Vi har også kørsel med børn, der ikke er under Movia, så vi bevarer fingeren på pulsen på det område også, siger Jan Martin Jørgensen, der glæder sig til at byde velkommen på jubilæumsdagen.

På grund af Corona er det desværre ikke muligt at fejre jubilæet som ellers planlagt.

Du kan læse mere om selskabets historie i et særlig dokument lavet af virksomheden på www.kortlink.dk/28azzKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE