cookie-og-privatlivspolitik
En af Kirstens opgaver på arbejde er at brygge kaffe. Her er det dog hjemme i sit eget køkken, hun er ved at rigge an til en kande mokka.

3

Billeder

En af Kirstens opgaver på arbejde er at brygge kaffe. Her er det dog hjemme i sit eget køkken, hun er ved at rigge an til en kande mokka.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

78 år og på arbejdsmarkedet

Kirsten Rasmussen mener selv, at hun har en seniorordning, som er så tæt på det optimale, man næsten kan komme.
26. marts 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

MARIBO - Altså, ham jeg deler avis med, han er sådan en, der er morgentavs. Og den morgentavshed, den skal helst ikke brydes før ved 9-tiden. Han går meget op i at få læst avisen. Jeg tror såmænd, at han nogle gange læser den indtil flere gange, og helst i fuldkommen ro, fortæller Kirsten, mens munterheden bobler i hendes livlige øjne og næsten ikke kan holde sig inde i den runde krop.

Det er faktisk svært at forestille sig, at 78-årige Kirsten Rasmussen kan forholde sig i musestille ro i de adskillige morgentimer, som hendes mand bruger på at læse avis. Og det er da også en af flere grunde til, at hun tidligt om morgenen tre gange om ugen forlader hjemmet i udkanten af Maribo for at køre til virksomheden P. Hatten. Her sørger hun for, at kaffekanderne er fyldt op, at toiletterne er skinnende rene og lige sådan med frokoststuen.


Den bedste ordning

- Så en dag, lige før jeg skulle på pension, mødte jeg Vibeke, direktørfruen, og hun spurgte, om det ikke snart var tiden, hvor jeg skulle forlade arbejdsmarkedet. Og jo, det var det jo; men hold da op, hvor havde jeg ikke lyst til det. For jeg elsker jo at komme ud blandt andre og få en snak.

Så gode råd var dyre, da Kirstens egen pensionisttilværelse nærmede sig.

Også de daglige cykelture mellem hjemmet og arbejdspladsen ville Kirsten nødigt undvære.

Annonce

- Vibeke sagde, at jeg skulle banke på døren ind til kontoret og få en snak om en seniorordning. Så det gjorde jeg, og jeg fik den bedste seniorordning, man kan forestille sig. Jeg kunne bare sige, hvordan jeg ville arbejde, og så blev det sådan, fortæller Kirsten, som har været hos P Hatten i 28 år.


God start på dagen

I sin seniorordning arbejder Kirsten to timer tre gange om ugen.

- Jeg begynder klokken 6.30 og er hjemme igen mellem 8.30 og 9. På det tidspunkt er Jørgen frisk, og vi er nu begge klar til at tage fat på dagen sammen. Nå ja, jeg skal lige have mine 20 minutter på langs, griner Kirsten.

Jørgen er også glad for Kirstens seniorordning. For så kan han nemlig få ro til sin elskede avislæsning, inden ægteparret finder på ting at gøre sammen resten af dagen.


Hvor længe endnu?

Da Kirsten fejrede 25-års jubilæum hos P Hatten for tre år siden, talte de om, at når Kirsten snart fyldte rundt, skulle hun igen være midtpunkt for en festlig fejring.

Annonce

- Den var jeg helt med på, men i dag kan jeg have min tvivl, om jeg stadig er i min seniorordning om to år, når jeg fylder 80, siger Kirsten og forklarer:

- Selvom min læge siger, at vi ikke har noget at snakke om, fordi jeg er i tiptop orden, så føler jeg bare lige pludselig, at jeg er ved at være gammel. Det er sådan en fornemmelse, jeg har. Lige som jeg ikke længere har min gamle energi til at kaste mig ud i alting.

Hun sukker.

- Men det er nok bare forårsenergien, som lader vente på sig. Det ender nok med, at jeg bliver hængende i min optimale seniorordning lidt endnu, siger hun og slår en trille af den mildeste latter an.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE