Annonce
Ugeavisen Lolland

Antik Borella opfandt julestuerne

Hanne Borella elsker smukke ting - som disse kinesiske antikviteter, som hun selv var ude at finde i antik-Danmark. Foto: Daniel Brøns

Hanne Borella havde i corona-foråret sin største omsætningsnedgang nogensinde, men nu er hun i julehumør og glæder sig til at holde julestue. Faktisk var hun en af de allerførste med en julestue i Danmark - en kæmpe succes, der har varet l næsten 30 år.

HOLEBY Det er noget eventyr-agtigt over det, når man træder ind i Antik Borella, der ligger på Gammel Holebyvej lige uden for byen. Store lysekroner i loftet, en kæmpe pejs, mærkelige figurer, tunge og specielle møbler og bemærkelsesværdig kunst på væggene pryder de 275 kvadratmeter i den højtloftede hal, hvor alt er pænt stillet op.

Og det er også meningen, for Antik Borella er et antikvariat, så det skal ikke ligne et sted, hvor man kan finde køkken-nips og gammelt værktøj. Som Hanne Borella forklarer:

- Jeg elsker alle de spændende gamle ting, som folk har liggende, og det er det, der driver værket, siger hun og viser nogle kinesiske billeder frem, som hun netop har købt i Svendborg.

- Det er så spændende at komme ud og finde den slags sjældenheder med kunst malet på glas bagfra, og det er heller ikke noget, som alle vil betale prisen for. Men det er noget, som alle er velkomne til at komme og se.

Alle er velkomne

Og Hanne Borella har faktisk også noget til beskedne pengepunge.

- Skal man bruge nips, så har jeg noget til helt almindelige loppemarkedspriser. Men jeg har ikke så meget, at der ikke er plads til at stille det pænt, siger antik-eksperten, der har en stor forkærlighed for det specielle.

- I mange år har jeg været vildt glad for store og tunge møbler, men desværre har den slags møbler ikke så stor værdi, som de burde, siger hun og viser et gigantisk skab frem.

- Sådan et solgte jeg for nylig til en dame med en lille lejlighed. Og hendes elskede at lave huler inde i den, siger hun og fremviser et Barokskab fra 1700-tallet, der kan skilles ad i bittesmå dele.

- Det er faktisk lettere at samle end et Ikea-møbel, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Julestuerne populære

Faktisk var Hanne Borella oprindeligt udannet skolelærer, men da hun forsøgte sig som eventmager og handlende, så blev hun så glad for det, at hun opsagde sit arbejde.

- Der var slet ikke noget galt med at være lærer, men jeg syntes, at det her var så spændende, at jeg slet ikke kunne lade være.

Helt konkret begyndte det hele med, at hun sammen med en veninde valgte at holde Danmarks måske første offentlige "julestue" i 1991. Senere kom så påskestuerne, der også tiltrak mange.

- Dengang var der slet ikke andre markeder, så det var en stor nyhed - og vil solgte helt vildt de første år, siger hun. Det gav hende lyst til at udvikle på forretningen i den gamle lade, der siden gradvist er blevet fyldt op med antikviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Julemarkeder fortsætter

Og julemarkederne vil hun ikke stoppe med heller.

- Det er ekstremt vigtigt, at en anktikforretning er et levende sted, så stopper jeg, bliver det umuligt at sælge noget som helst. Det spændende er jo at høre om alt det nye, som jeg finder - og hvad der nu er kommet på hylderne. Så jjeg holder også julemarked i år - og så længe som muligt i mange år fremover også, forsikrer Hanne Borella, der bor på gården sammen med sin mand, der passer gårdens tilhørende landbrug.

Julestuen starter i år den 28. november og varer vær weekend indtil jul - og alle er velkomne. Der bliver ingen boder udenfor, men blomsterdekoratør Helle Christensen kommer med dekorationer og kranse. Husk dog, at der er begrænset plads og der skal holdes afstand.

  • Hanne Borella elsker smukke ting - som disse kinesiske antikviteter, som hun selv var ude at finde i antik-Danmark. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Lolland

Fjerner alle skraldespande

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget