Annonce
Ugeavisen Lolland

Arkitektkonkurrence er afgjort

Sådan forestiller arkitekerne i vinderforslaget sig, at en solskinsdag kunne se ud ved den nyrenoverede havefront. Foto: EBD

Erik Brandt Dam arkitekter ApS har vundet arkitektkonkurrencen for Nakskov Havn med arkitektforslaget "Alle tiders havn". Alle kan opleve projektet på et digitalt stormøde 7. maj.

NAKSKOV Som en del af Nakskov 2030 skal Havnebygningen og Honnørkaj renoveres og udvikles, så de i fremtiden kan være et mødested for byens borgere, og vinderforslaget af den arkitektkonkurrence, som Nakskov 2030 har udskrevet, er nu udpeget. Forslaget hedder "Alle tiders havn".

Programdirektør i Nakskov 2030 Tim Jeppesen er begejstret for vinderforslaget:

- Det er virkelig en fornøjelse at se et gennemarbejdet forslag for udviklingen af hele Nakskov havnefront, som meget klart identificerer de eksisterende værdier, vi mener kan bruges, som afsæt for en udvikling af hele byen. I Erik Brandt Dams forslag træder Havnebygningen og Honnørkaj frem som det naturlige udgangspunkt for denne udvikling.

- Og så er det en virkelig god nyhed, at en lokal investor har købt Toldboden og vil og udvikle et hotel i bygningen. Det viser med al tydelighed, at vi i kraft af partnerskabet Nakskov 2030 kan være med til at tiltrække investeringer til byen. Med en renoveret Havnebygning og et spændende nyt hotel bliver Honnørkaj det et levende byrum og et samlingssted for byens borgere.

Gammel spisesal reetableres

"Alle tiders havn" har vundet konkurrencen, fordi det er et unikt forslag, der meget tydeligt hviler på og fremhæver Nakskovs og Havnebygningens helt særlige kvaliteter.

Restaureringen af Havnebygningen bliver efter planen udført med stor respekt for bygningens værdi. Rådgiverne foreslår for eksempel, at den gamle spisesal for havnens arbejdere bliver genetableret i sin oprindelige form, og at den østlige fløj, pakhusdelen, bliver etableret med urørte vægge og tagkonstruktion. Ifølge vinderforslaget skal Honnørkaj afgrænses af to lunde af piletræer, som vil indramme Havnebygningen samt Honnørkaj. Det vil skabe et rum med variation, når man bevæger sig langs havnepromenaden.

Udviklingsplanen rummer endvidere forslag til udviklingen af færgelejerne, Mejerikarréen, Nordkajens havnefront, forbindelsen på tværs af havnen og Sydkajen.
Nu går arbejdet i gang med at forberede projektet. Arkitektforslaget skal tilpasses, så de funktioner, der skal være i Havnebygningen, herunder en udstillingsenhed, café/restaurant og et mødested for byens borgere, bliver tilgodeset bedst muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Renovering begynder i 2022

Processen forløber over sommeren 2021, hvorefter der vil blive udarbejdet udbudsmateriale for renoveringsarbejdet. Selve renoveringen forventes at starte i 2022 med henblik på, at Havnebygningen og Honnørkaj skal stå klar til brug i midten af 2023. Renoveringen af Havnebygningen Honnørkaj har et budget på ca. 30,7 mio. kr.oner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Informationsmøde 7. maj

Fredag 7. maj klokken 11-12 inviterer Nakskov 2030 alle borgere til et virtuelt informationsmøde på facebook, hvor Erik Brandt Dam fortæller om tankerne bag vinderforslaget og Tim Jeppesen orienterer om det videre forløb. Informationsmødet bliver optaget, så der er mulighed for efterfølgende at streame det.

A.P. Møller Fonden har finansieret Havnekonkurrencen som en del af Nakskov 2030-initiativets 12 projekter. Nakskov 2030 er et partnerskab mellem Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og den filantropiske forening Realdania.

Forslaget "Alle tiders havn" kan ses på kommunens og Nakskov 2030's hjemmesider fra 3. maj.

  • Sådan forestiller arkitekerne i vinderforslaget sig, at en solskinsdag kunne se ud ved den nyrenoverede havefront. Foto: EBD
Annonce
Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt