Frem til 1989 lå Eriksens Konditori på hjørnet af Vesterbrogade og Bangs Have Vej i Maribo. I det skæve hus på hjørnet er Lars Bjødstrup vokset op blandt sin fars kager og sin mors salgstalent. Nu skal han selv vise, om han har lært noget af at gå sin far til hånde i barndommen. Endda på nationalt fjernsyn i "Bagedysten".
MARIBO - Jeg voksede op med min far i bageriet og min mor i forretningen, og i mange år var det min fars drøm, at jeg skulle overtage forretningen.
Sådan fortæller Lars Bjødstrup, der nu bor i Nyborg og arbejder som gymnasielærer.
- I min barndom var der mange Larser i gadebilledet, og jeg blev derfor kaldt 'Lars Bager'. I mange år var jeg ked af det navn, men nu har det fået en ny betydning, da jeg er en af de ti nye Bagedystbagere.
Som 20-årig forlod Lars Maribo - efter at være blevet uddannet hos Maribo Materialhandel - hos Helmer Granfeldt, og han vendte ikke hjem efter at have været soldat.
- I min barndom hjalp jeg min far i bageriet, men det var primært med det kedelige arbejde: rengøring og opvask og den slags. Jeg har aldrig fået instruktioner af min far til, hvordan jeg kunne sprøjte fløde, temperere chokolade eller lave kransekage. Men jeg har set min far gøre det mange gange.
Morfar-kager
I såvel programmerne som i perioden optil med casting, øvning og prøvebagning har Lars anvendt nogle af sin fars redskaber, bl.a. en gammel sprøjtetylle og paletkniv, og ved flere lejligheder er det Konditor Eriksens opskrifter, som han har taget udgangspunkt i.
- Min far havde en særlig opskrift på mørdej, og den anvender jeg i et af programmerne til at lave kager, som min far lavede dem. En slags 'morfar-kager'. Hvordan det går ham, kan man se på DR1 fra lørdag 3. oktober kl. 20 - og forhåbentlig flere lørdage også. dbr