Annonce
Ugeavisen Lolland

Bare vi er der - så falder roen på

Normalt går Natteravnene altid tre og tre; men her har vi fanget Marianne Nielsen og Jannie Ejrup på en regnvejrsdag under en tur rundt i Nakskov for at hverve nye Natteravne. Foto: Lisbet Rasmussen

I 20 år har Natteravnene gået rundt om natten i Nakskovs gader for at passe på byens unge. Jubilæet fejres 1. oktober på Axeltorv.

NAKSKOV De er meget synlige i deres gule jakker, når de færdes rundt i byens natteliv.

Ikke som en aktiv del af festen med hurtigt at få noget inden for vesten. Nej, tværtimod er Natteravnene altid pinligt ædru og opmærksomme på unge, som måske netop har drukket for meget og derfor har brug for hjælp.

- Vi er en forening af mennesker, som gerne vil bidrage til, at det er mere sikkert for unge at gå i byen, fortæller Christina Frederiksen, som har været formand for Natteravnene i Nakskov siden 2013.

Hendes udsagn er helt i tråd med det oprindelige Natteravne-koncept, som i 1998 blev formuleret sådan her, da det blev introduceret i Danmark: "Formålet med Natteravnene er at skabe øget social værdi gennem omsorg og forebyggende indsats og at medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum. Indsatsen udføres af ganske almindelige frivillige voksne - helt uafhængig af baggrund, som vælger at tage et medansvar for udviklingen i deres lokalområde."

Eller for deres by, som det nu gennem 20 år har været tilfældet for Natteravnene i Nakskov.

Normalt går Natteravnene altid tre og tre; men her har vi fanget Marianne Nielsen og Jannie Ejrup på en regnvejrsdag under en tur rundt i Nakskov for at hverve nye Natteravne. Foto: Lisbet Rasmussen

Tryghed er nøgleordet

Natteravnene står for tryghed.

- Vi er en tryghed for de unge, når de færdes i nattelivet. Bliver det for meget, så står vi klar til at hjælpe. Måske ringer vi efter en taxa, måske kontakter vi deres forældre - eller måske er det bare nok med en lille snak med os i de gule jakker, forklarer Christina Frederiksen, som ofte oplever, at blot det, at Natteravnene er synlige i nattelivet, kan skabe en ro og en tryghed, så eventuelt tilspidsede situationer kan tales ned og forvandles fra frygt til ro.

Natteravnene er både en tryghed for de unge og for deres forældre, som med mere ro i sjælen kan sende deres teenagere ud i nattelivet vel vidende, at de gule Natteravne gør en indsats for at passe på dem.

Men også internt i Natteravne-korpset er tryghed et nøgleord.

- Vi går altid tre og tre sammen. Antallet "tre" er vigtigt. For tre sammen virker vi ikke som en hær, men samtidig er vi synlige, når vi færdes tre sammen, forklarer Christina Frederiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere Natteravne efterlyses

Lige nu er der 14 medlemmer i Foreningen Natteravnene, som, når de ikke færdes rundt i Nakskovs natteliv, holder til i et lille hus i Theisens Gård.

- Vi kan sagtens bruge mindst dobbelt så mange Natteravne, som vi er i dag, erkender Christina Frederiksen og forklarer, at det faktisk kan skrues sammen efter den enkeltes ønsker, hvis man vil være Natteravn:

- Nogle går få ture om året, mens andre går flere ture om måneden. At gå Natteravnetur begynder omkring midnat og varer et par timer. Man går tre og tre sammen og vover sig aldrig ud i situationer, hvor den enkelte ikke er tryg.

- For nogle er det vigtigste at have et tæt sammenhold med de andre Natteravne. For andre gør det en forskel at gøre noget for byens unge. Men uanset hvad, så gør det en forskel at være Natteravn, slår Christina Frederiksen fast.

Mød Natteravnene under kulturdagen 1. oktober, hvor foreningen har en bod på Axeltorv mellem klokken 18 og 21. Her vil Natteravnene servere kagemand i anledningen af 20-års jubilæet og invitere til quiz, hvor der er fine præmier til vinderne. Her kan du også høre mere om Natteravnene og eventuelt melde dig til en uforpligtende tur som Natteravn for at se, om det er noget for dig.

  • Normalt går Natteravnene altid tre og tre; men her har vi fanget Marianne Nielsen og Jannie Ejrup på en regnvejrsdag under en tur rundt i Nakskov for at hverve nye Natteravne. Foto: Lisbet Rasmussen
  • Normalt går Natteravnene altid tre og tre; men her har vi fanget Marianne Nielsen og Jannie Ejrup på en regnvejrsdag under en tur rundt i Nakskov for at hverve nye Natteravne. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Lolland

Fjerner alle skraldespande

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget