cookie-og-privatlivspolitik
Annie Lauritzen og Hanne Lund står for samtalegruppen - for anden gang i træk - og regner med at lave mandegruppe i efteråret 2022.
Annie Lauritzen og Hanne Lund står for samtalegruppen - for anden gang i træk - og regner med at lave mandegruppe i efteråret 2022.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Barndomstraumer fylder

Kvinder, som har været udsat for seksuelt misbrug som børn, inviteres til at deltage i samtalegruppe, hvor de kan få hjælp til at forstå og håndtere følgerne af barndommens overgreb.
06. januar 2022 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

LOLLAND I efteråret 2021 mødtes en lille håndfuld kvinder jævnligt for at tale om ting, som de fleste af dem for første gang delte med andre - nemlig de seksuelle overgreb, de har været udsat for som børn.

Initiativtagere til samtalegruppen var psykoterapeut Annie Lauritzen og sognepræst Hanne Lund.

De to inviterer nu igen kvinder med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen til at deltage i en samtalegruppe, hvor de dels vil kunne tale med andre kvinder, der har været udsat for det samme, dels få hjælp fra de to "sjælesørgere", som står for gruppen, psykoterapeut Annie Lauritzen og nu forhenværende sognepræst Hanne Lund.


Informationsmøder

Som introduktion inviterer Hanne Lund og Annie Lauritzen til to temamøder om voksnes senfølger efter overgreb i barndommen.

Her vil forfatter og psykoterapeut Lone Lyager, som er en af de mest erfarne personer på området, holde foredrag om, hvordan det misbrugte barn forsøger at at tilpasse sig og udvikle mestringsstartegier, som kan udvikle sig til den voksnes senfølger.

Annonce

Informationsmøderne byder også på en personlig beretning om det gavnlige ved at dele sine erfaringer, følelser og tanker med andre i samme situation.

Begge møder finder sted tirsdag 18. januar.

Først på Frivilligcenter Lolland på Hoskiærsvej 17 i Nakskov fra klokken 15 til 17.

Herefter i Frivilligcenter Lolland, Søndre Boulevard 82 A i Maribo fra klokken 18 til 20.

Møderne er ligeledes introduktion til den samtalegruppe, som vil foregå for kvinder i foråret.

Annonce

Formålet med gruppen er at bryde ensomheden og det tabu, som omgærder seksuelle overgreb.

- I gruppen kan du fortælle din historie. Du vil blive set og hørt og forstået. På den måde kan der ske en heling, forklarer Annie Lauritzen.

At deltage i gruppen kan også føre til, at den enkelte lærer nye måder at møde verden på.

- I vores første forløb med kvinder, der lider af senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen, oplevede vi, hvordan vi satte nogle positive ting i gang, som gav anledning til en ny og mere livsbekræftende mestring i måden t takle livet på, forklarer Annie Lauritzen og uddyber:

- I gruppen arbejder vi i høj grad på at give deltagerne nye muligheder og redskaber til at overleve på en sundere måde end hidtil.

Annonce

Hanne Lund supplerer:

- Det handler i høj grad også om at kunne sætte grænser for sig selv og andre i den verden af skyld og skam, som den misbrugte ofte har levet i siden barndommen.

Efter arbejdet med den første gruppe, som sluttede forløbet sidst i 2021, kunne Annie og Hanne se, at behovet langt fra var opfyldt.

I efteråret påtænker de to ligeledes at oprette samtalegruppe for mænd, der har været udsat for seksuelle overgreb i deres barndom.

Projektet er støttet af Lolland Kommune med 60.000 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE