cookie-og-privatlivspolitik
Hyggelige huse på landet kan snart købes med statsgaranti. Hvor meget det betyder reelt er der usikkerhed om.
Hyggelige huse på landet kan snart købes med statsgaranti. Hvor meget det betyder reelt er der usikkerhed om.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Bedre låneadgang ændrer ikke meget på Lolland

Lollands Bank tror ikke, at statslige lånegarantier vil ændre meget på bankens udlånspolitik.
03. juni 2021 kl. 07:02 Af Daniel Brøns

LOLLAND Nogle borgere i Danmark oplever fortsat problemer med at kunne optage realkreditlån, så derfor foreslår regeringen nu, at der indføres en model med statsgaranti på realkreditbelåningen mellem 60 og 80 pct. af boligens værdi i postnumre med lave kvadratmeterpriser, dvs. under 8.000 kr.

Staten vil så garantere den yderste fjerdedel af realkreditlånet.

Modellen skal ifølge Erhvervsministeriet bruges i de tilfælde, hvor realkreditinstitutterne ikke tilbyder belåning på grund af for stor usikkerhed om ejendommens værdi.


Betyder måske ikke noget

Ugeavisen har tidliger talt med direktør for Lollands Bank Allan Aaskov, og han mener fortsat, at det er nemt nok at få realkreditlån til huse på Lolland.

- Vi hilser tiltaget velkomment - men generelt set har der ikke været større problemer med at få lån i vores område, siger han og oplyser, at det gælder både realkredit og boliglån i banken, der fortsat vil give lån til huset, hvis økonomien kan bære.

Annonce

Og sådan vil det være fremover også.

- Hvis der bliver sagt nej så skyldes det også i fremtiden låntagers økonomi eller standen på huset - og ikke så meget postnummeret, siger han for dog at bekræfte, at en statsgaranti, dog altid vil være en fordel i markedet.

- En eller anden form for positiv effekt vil der komme ud af det, når der stilles særlige garantier, måske især, hvis en bank skal vurdere riskoen ved en forretningsplan på en virksomhed. Men økonomiens bæredygtighed kommer altid i første række, når vi skal vurdere, om vi vil være med, siger direktøren, der tidligere har udtalt, at det er en myte, at man ikke kan låne til billige huse. Det kan man også fremover.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE