cookie-og-privatlivspolitik
Fra venstre borgmester Holger Schou Rasmussen og Gustav von Rosen foran Toldboden sammen med Philip Rasmussen og Anne-Lise Becker fra ByogLandskab.

2

Billeder

Fra venstre borgmester Holger Schou Rasmussen og Gustav von Rosen foran Toldboden sammen med Philip Rasmussen og Anne-Lise Becker fra ByogLandskab.
Foto: Jan Knudsen

Ugeavisen Lolland

Byens nye Hotel Toldkammeret

Lolland Kommune har solgt Toldboden til Gustav von Rosen, som vil indrette hotel i den markante bygning ved Nakskovs historiske havnefront.
04. maj 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Det er et enormt renoveringsprojekt, Toldbodbygningen skal igennem, før den kan åbne som Hotel Toldkammeret.

- Jeg regner med, at hotellet får mellem 25 og 30 værelser, og at der går omkring to år, før det nye hotel kan tages i brug, siger Gustav von Rosen, som har købt Toldboden af Lolland Kommune for 250.000 kroner.

Den lokale godsejer er den eneste, der har budt på Toldboden, siden Lolland Kommune for nogle måneder siden satte den bevaringsværdige bygning til salg, og han regner med, at der skal puttes et tocifret millionbeløb i renoveringen, inden Hotel Toldkammeret kan åbne som tema-hotel med inspiration fra søfartens og fjordens historie.

- Nakskov mangler hotelværelser i den bedre klasse. Jeg vil tænke overnatningskapaciteten ind i helt nye sammenhænge, der skal aktivere og styrke fortællingen om det nye, genrejste Nakskov i hele Danmark. Det er det, jeg vil med Hotel Toldkammeret, udtaler Gustav von Rosen.

Borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over den store udvikling, som lige nu foregår på Nakskov havn.

Annonce

- Når vi har valgt at sælge Toldkammeret til Gustav von Rosen, er det fordi, vi kan se en synergieffekt og en rød tråd gennem hotelprojektet og de mange andre gode initiativer, Nakskov 2030 får sat i værk på havnen.

- Det er helt nødvendigt, at vi bruger hinanden og samarbejder, det private og det offentlige, så vi kan nå vores fælles mål, nemlig at udvikle og løfte Nakskov, siger Holger Schou Rasmussen.

Det kongelige Toldkammer er opført i 1917 og tegnet af arkitekt Ejnar Ørnsholt. Netop det aspekt ønsker Gustav von Rosen og hans rådgiver, arkitekt Philip Rasmussen fra ByogLandskab, også at bringe ind i fortællingen.

Ørnsholt er et ikon, hans smukke bygninger og kærlighed til havnen skal tænkes ind i hotellet.

Om sine visioner for det nye hotel fortæller Gustav von Rosen:

Annonce

- Her skal være gode senge og udsøgt komfort, kombineret med dejlig mad af lokale råvarer, som nydes med udsigt. Jeg tænker både på turister, men også som et sted for byens borgere. Her vil man kunne mødes over en god kop kaffe eller et godt måltid mad. Der skal også være en cafe og restaurant med uformel stemning, der ikke går på kompromis med kvaliteten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE