cookie-og-privatlivspolitik
Guldsmed Kelø med indehaver Dorthe Vistisen (til højre) fyldte 1. maj 125 år. Det fejres nu.
Guldsmed Kelø med indehaver Dorthe Vistisen (til højre) fyldte 1. maj 125 år. Det fejres nu.
Foto: David Arnholm

Ugeavisen Lolland

Byens sødeste piger fejrer 125 år

Guldsmed Kelø fejrer 125-årsjubilæum.
27. juni 2020 kl. 05:10 Af David Arnholm

Annonce

MARIBO - Hej-hej, Jette!

En kunde på vej ud af Maribos ældste stadig eksisterende butik får lige en hilsen ved navn. For sådan er det i Guldsmed Kelø, der med en 125 år lang historie har opbygget et tæt forhold til mange kunder. Flere af dem har jo handlet der i generationer, og indehaver Dorthe Vistisen og hendes personale værner om den personlige betjening, hvor kunden lige bliver spurgt, om barnebarnet kunne lide den ring, der blev købt som konfirmationsgave sidste gang.

Dorthe Vistisen er selv blot fjerde ejer af butikken, som hun i 2006 overtog efter Jørgen Kelø, der havde overtaget den fra sin far, Egon Kelø, som igen havde overtaget den fra grundlæggeren, Alex Olsen.

Til at begynde med havde Jørgen Kelø spugt, om Dorthe Vistisen ville aflaste lidt, så han kunne få fri ind imellem. Men kort efter blev hun tilbudt at overtage. Som mor til to - den gang - små piger var det noget, hun lige skulle overveje.

- Jeg vidste godt, at er du selvstændig, er du nødt til at være der, forklarer hun.

Men med opbakning fra hendes mand, Kim, der er kleinsmed og gerne giver en hånd med i butikken, sagde hun ja. Og med et godt personale i ryggen lægger hun vægt på det med den gode, personlige betjening.

- Når jeg ansætter folk, er det ikke vigtigt, hvad der står i papirene, men om de kan kundepleje, for det er det, vi skal overleve på. Og byens sødeste piger finder man her hos guldsmeden, fastslår hun med lige dele humor og alvor og tilføjer, at de 125 års historie vidner om, at guldsmedefaget er et af dem, der består.

- Der er altid bryllupper, barnedåb og brug for kærestegaver. Det forgår aldrig! siger hun.

Som indehaver har hun i øvrigt kastet sig ud i at designe smykker, som guldsmeden i værkstedet - der også betjener butikken i Nykøbing - så konstruerer.

- Man skal være god til at lytte, siger Dorthe Vistisen om arbejdet med at designe personlige smykker til kunderne.

Selvom langt de fleste er lokale - hun kender navnene på 90 procent af kunderne, anslår hun - kommer der også folk langvejs fra for at handle, ligesom de kongelige bærer smykker fra butikken.

Dronningen har således ved to lejligheder fået smykker fra Kelø - bandt andet ved åbningen af Pilgrimshuset, hvor Dorthe Vistisen fik æren af at overrække. Glæden er dog ligeså stor, når de lokale kunder finder de smykker, de ønsker sig.

- Det, der gør min hverdag spændende efter alle de år, er, at jeg kan være med til at gøre en forskel. Så jeg er stadig rigtig glad, når jeg vågner om morgenen og skal på arbejde, fastslår hun.

De 125 år fejres med flere tilbud onsdag-lørdag og en konkurrence, så der kan være god grund til at kigge ind at sige til lykke i Maribos ældte butik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce