cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Jens Rasmussen foran sit bevaringsværdige hus i Bibrostræde, som snart får nyt tag med støtte fra Nakskov 2030s Bymidtefond.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Bymidtefond finansierer tegltag

Jens Rasmussen har søgt og fået penge fra Nakskov 2030's Bymidtefond til et nyt, rødt teglstenstag på hans fint renoverede hus i Bibrostræde. Bymidtefonden opfordrer andre beboere og ejere af huse i de små stræder til at søge Bymidtefonden om støtte til udvendig forskønnelse.
05. juli 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV På mindre end et år er halvdelen af de 21 millioner kroner, som Nakskov 2030's Bymidtefond har til rådighed, blevet øremærket til forskellige projekter, som alle drejer sig om udvendig istandsættelse af bevaringsværdige eller fredede ejendomme i Nakskov Bymidte.

- Nogle vil måske mene, at de millioner hurtigt har fået ben at gå på; men i stedet for at smøre dem ud over flere år har vi valgt at få pengene ud og arbejde, forklarer byplanlægger Malene F. Borgny fra Nakskov 2030's sekretariat.

De omkring 10 millioner er bevilget til 40 forskellige forprojekter om renoveringer i alle størrelser. Desuden er 14 istandsættelser blevet godkendt til støtte fra bymidtefonden - også her er der tale om vidt forskellige projekter af meget forskellig økonomisk tyngde. Lige fra tre millioner kroner til støtte af en udvendig istandsættelse af bygningen på Søndergade 2 til 140.000 kroner til et nyt teglstenstag på huset, der ligger på adressen Bibrostræde 5.


Penge til nyt tag

Her bor Jens Rasmussen, som gennem nogle år selv har stået for en gennemgribende istandsættelse af det lille fine hus i et af Nakskovs smukke stræder mellem byen og havnen.

- Da jeg var færdig, var der ikke råd til et nyt tag. Det var ærgerligt. Så da jeg fandt ud af, at man som ejer af et bevaringsværdigt hus i Nakskov kunne søge om økonomisk støtte til udvendig istandsættelse fra Nakskov 2030s Bymidtefond, gik jeg straks i gang med det, fortæller Jens Rasmussen og forklarer, hvordan han først fik bevilget 15.000 kroner til et forprojekt, hvor en arkitekt gennemgik hans ansøgning om støtte til et rødt tegltag på huset i strædet.

Annonce

-Sådan et tag vil løfte huset gevaldigt og desuden være mere i pagt med dets oprindelige udseende, siger Jens Rasmussen. Et synspunkt, som arkitekten var enig i og derfor godkendte ansøgningen, så Jens Rasmussen nu har fået bevilget 140.000 kroner til et nyt tag, svarende til 59 procent af den samlede pris for det nye tag over hovedet.

Men det har nu ikke hele tiden været ud ad den lige landevej at få støtten fra Bybmidtefonden, afslører Jens Rasmussen:

- Under forprojektet mente arkitekten ikke, at jeg kunne få tilskud til hele taget, fordi en del af huset er en tilbygning og derfor ikke en del af det oprindelige hus, som jeg kan søge tilskud til, forklarer Jens Rasmussen, som lige nu er på udkig efter håndværkere til at udføre de forbedringer af sit hus, som han har fået tilskud til gennem Bymidtefonden.

- Det kan komme til at tage lang tid, for lige nu har alle håndværkere SÅ travlt, sukker Jens Rasmussen.


Søg om penge nu

- Der er stadig over 10 millioner kroner tilbage i Bymidtefonden, og vi opfordrer alle, som har huse i fase 1 til at søge nu, siger Malene F. Borgny.

Annonce

I Nakskov 2030's sekretariat er det et stort ønske, at husejerne i de små stræder mellem havnen og bymidten melder ind med små eller store renoveringer, som de kan få støtte til gennem Nakskov 2030's Bymidtefond.

- Man kan faktisk komme langt for få penge, særligt fordi Bymidtefonden yder op til 75 procent af en renovering, forklarer Malene F. Borgny, som opfordrer folk, som ejer huse i Nakskovs bymidte, til at søge om penge til renoveringer nu og her.

- Lige nu er det kun huse i fase 1, som kan søge. Men fra efteråret bliver der åbnet, så også huse i fase 2 kan renoveres med midler fra Bymidtefonden, sige Malene F. Borgny.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE