Annonce
Ugeavisen Lolland

Bymidtefond finansierer tegltag

Jens Rasmussen foran sit bevaringsværdige hus i Bibrostræde, som snart får nyt tag med støtte fra Nakskov 2030s Bymidtefond. Foto: Lisbet Rasmussen

Jens Rasmussen har søgt og fået penge fra Nakskov 2030's Bymidtefond til et nyt, rødt teglstenstag på hans fint renoverede hus i Bibrostræde. Bymidtefonden opfordrer andre beboere og ejere af huse i de små stræder til at søge Bymidtefonden om støtte til udvendig forskønnelse.

NAKSKOV På mindre end et år er halvdelen af de 21 millioner kroner, som Nakskov 2030's Bymidtefond har til rådighed, blevet øremærket til forskellige projekter, som alle drejer sig om udvendig istandsættelse af bevaringsværdige eller fredede ejendomme i Nakskov Bymidte.

- Nogle vil måske mene, at de millioner hurtigt har fået ben at gå på; men i stedet for at smøre dem ud over flere år har vi valgt at få pengene ud og arbejde, forklarer byplanlægger Malene F. Borgny fra Nakskov 2030's sekretariat.

De omkring 10 millioner er bevilget til 40 forskellige forprojekter om renoveringer i alle størrelser. Desuden er 14 istandsættelser blevet godkendt til støtte fra bymidtefonden - også her er der tale om vidt forskellige projekter af meget forskellig økonomisk tyngde. Lige fra tre millioner kroner til støtte af en udvendig istandsættelse af bygningen på Søndergade 2 til 140.000 kroner til et nyt teglstenstag på huset, der ligger på adressen Bibrostræde 5.

Nakskov bymidte inddelt i fase 1 og fase 2. Fase 1 kan søge midler fra Bymidtrefonden nu; mens husene i fase 2 først kan kommer i spil senere på året. Foto: Lisbet Rasmussen

Penge til nyt tag

Her bor Jens Rasmussen, som gennem nogle år selv har stået for en gennemgribende istandsættelse af det lille fine hus i et af Nakskovs smukke stræder mellem byen og havnen.

- Da jeg var færdig, var der ikke råd til et nyt tag. Det var ærgerligt. Så da jeg fandt ud af, at man som ejer af et bevaringsværdigt hus i Nakskov kunne søge om økonomisk støtte til udvendig istandsættelse fra Nakskov 2030s Bymidtefond, gik jeg straks i gang med det, fortæller Jens Rasmussen og forklarer, hvordan han først fik bevilget 15.000 kroner til et forprojekt, hvor en arkitekt gennemgik hans ansøgning om støtte til et rødt tegltag på huset i strædet.

-Sådan et tag vil løfte huset gevaldigt og desuden være mere i pagt med dets oprindelige udseende, siger Jens Rasmussen. Et synspunkt, som arkitekten var enig i og derfor godkendte ansøgningen, så Jens Rasmussen nu har fået bevilget 140.000 kroner til et nyt tag, svarende til 59 procent af den samlede pris for det nye tag over hovedet.

Men det har nu ikke hele tiden været ud ad den lige landevej at få støtten fra Bybmidtefonden, afslører Jens Rasmussen:

- Under forprojektet mente arkitekten ikke, at jeg kunne få tilskud til hele taget, fordi en del af huset er en tilbygning og derfor ikke en del af det oprindelige hus, som jeg kan søge tilskud til, forklarer Jens Rasmussen, som lige nu er på udkig efter håndværkere til at udføre de forbedringer af sit hus, som han har fået tilskud til gennem Bymidtefonden.

- Det kan komme til at tage lang tid, for lige nu har alle håndværkere SÅ travlt, sukker Jens Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søg om penge nu

- Der er stadig over 10 millioner kroner tilbage i Bymidtefonden, og vi opfordrer alle, som har huse i fase 1 til at søge nu, siger Malene F. Borgny.

I Nakskov 2030's sekretariat er det et stort ønske, at husejerne i de små stræder mellem havnen og bymidten melder ind med små eller store renoveringer, som de kan få støtte til gennem Nakskov 2030's Bymidtefond.

- Man kan faktisk komme langt for få penge, særligt fordi Bymidtefonden yder op til 75 procent af en renovering, forklarer Malene F. Borgny, som opfordrer folk, som ejer huse i Nakskovs bymidte, til at søge om penge til renoveringer nu og her.

- Lige nu er det kun huse i fase 1, som kan søge. Men fra efteråret bliver der åbnet, så også huse i fase 2 kan renoveres med midler fra Bymidtefonden, sige Malene F. Borgny.

  • Jens Rasmussen foran sit bevaringsværdige hus i Bibrostræde, som snart får nyt tag med støtte fra Nakskov 2030s Bymidtefond. Foto: Lisbet Rasmussen
  • Nakskov bymidte inddelt i fase 1 og fase 2. Fase 1 kan søge midler fra Bymidtrefonden nu; mens husene i fase 2 først kan kommer i spil senere på året. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken