cookie-og-privatlivspolitik
Der er takket være flere købere blevet længere mellem tomme ejendomme som denne i Birket.
Der er takket være flere købere blevet længere mellem tomme ejendomme som denne i Birket.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Corona har det meste af æren for bolig-optimisme

EDC-mægler Klaus Andersen tror ikke, at den kommende Femern-forbindelse er den vigtigste faktor, når det gælder den igangværende boligoptimisme. Men det har Corona, fordi det har givet flere tid til at tænke over deres fritid.
06. januar 2021 kl. 12:27 Af Daniel Brøns

Annonce

LOLLAND Rigtigt mange danskere vil gerne have et bæredygtigt og aktivt liv, hvis de ellers får tid til at tænke over deres værdier her i livet. Og det har de fået i rigelighed her i coronatiden - og så kan en flexbolig - eller helårsbolig - på Lolland pludselig passe godt ind i drømmen.

Det mener EDC-mægler Klaus Andersen, der ligesom andre mæglere slet ikke kan få armene ned efter den stigende interesse på boliger.

- Kommer en kvalitetsbolig til salg, så er det ikke usædvanligt, at der er 3-4 interesserede købere, så det er jo en helt ny situation, siger mægleren, der mener, at corona-epidemien blot har skubbet på en udvikling som allerede var i gang.

- Flyttebilerne var allerede begyndt at bevæge sig væk fra de store byer, men nu kommer der bare endnu flere af dem, siger mægleren, der de seneste måneder har solgt tre ud af fire boliger til folk, der skal bo i huset fast. Resten er flexboliger.


Brug for flex

Mægleren mener dog ikke, at reglerne for flexboliger skal strammes af den grund. I hvert tilfælde ikke lige med det første.

- I Vordingborg og Guldborgsund er der visse restriktioner, men de ligger også i et område, hvor tilflyttere fra hovedstaden er begyndt at slå sig ned for at pendle fra. Den udvikling ser vi ikke på Lolland, hvor flexboligerne i højere grad er med til at skabe en naturlig dynamik. Typisk sælger en aldrende beboer på landet sin bolig som flexbolig for at købe en bolig i byen. Og det kunne ikke lade sig gøre så let uden køberinteressen udefra, forklarer mægleren, der dog ikke vil udelukke, at situationen kan ændre sig.

- Femern kan komme til at ændre på tingene, men lige nu er det mest erhvervs-salget, der rykker. Men med erhverv kommer jo medarbejdere, og så kan det hele pludselig komme til at gå så stærkt, at man kan blive nødt til at reservere boligerne i de store byer til helårs-anvendelse. Men foreløbig er der jo huse nok, og selv om priserne stiger lidt, så er det stadig billigt at købe hus på Lolland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce